Destiny 2 představilo Forsaken

Destiny 2 představilo Forsaken
15:29, 06.06.2018

To, co jsem předesílal už minulý týden je za námi. Bungie představilo jaké má plány pro druhý rok života Destiny 2. A dá se říci, že plány zní opravdu dobře a zdá se, že naslouchají komunitě (inu mnoho VIPs si pozvali před pár měsíci k sobě a vyslechli je a ukázali plány). Takže pojďme stručně shrnout co se dá očekávat v září.

DLC se jmenuje Forsaken a zavede hráče zpátky do Reefu. Tam leží tzv. Prison of Elders, kde jsou nejhorší entity celého světa Destiny zavřené. Někteří staletí, někteří pouze chvilku. Jenže věznice je neudržela a oni utekli. To je premisa příběhu tohoto DLC. V něm navštívíme novou lokaci Tangled Shore, což jsou pospojované asteroidy a také nový raid situovaný do Dreaming City, které je opravdu snové a mělo by připomínat Dreadnough raid. Proti hráči se postaví opět Fallen, ale nyní budou mít mezi sebou tzv. Barons, což jsou vyšší důstojníci v řadách Fallen. Mimo jiné noví nepřátelé se budou jmenovat Scorn.

Klik pro zvětšení (Destiny 2 představilo Forsaken)

Co se týče změn v hratelnosti těch je také pěkná řádka. Nově půjde dát jakoukoliv zbraň do jakéhokoliv slotu. Tudíž, jak ostatně zazní ve videu níže, můžete mít klidně tři brokovnice a nic jiného. Co to však udělá s vašimi zásobami nábojů je věc jiná. Zbraně nyní budou více unikátní, protože budou randomizované a každá nalezená bude "prakticky" jiná. Novou regulérní zbraní bude také luk, což bude velice zajímavá věc. Přibude celkem 9 nových Super pro postavy, to je největší počet za historii série a hráči jsou nadšeni. Dalších 200 slotů ve vaultu a možnost prodávat hromadně shadery také ocení nejeden hráč.

Zajímavou věcí bude také nový herní mód. Ten poprvé bude kombinovat PvP a PvE v tzv. Gambit módu. Zde dva týmy po čtyřech budou bojovat proti AI nepřátelům. Ze zabitých nepřátel budou padat peníze a odnášení bude znamenat spawn více nepřátel. Dva týmy budou bojovat zřejmě o to, kdo první zabije hlavního bosse. Tudíž kromě skillu to může znamenat, že jeden z hráčů bude "trollit" protější tým a znepříjemňovat jim jejich aktivity.

Změny dozná i systém placení za DLC. Nový rok = nový Season Pass tedy promiňte Annual Pass. Tak se totiž jmenuje novinka, která v sobě má přeplacené tři rozšíření do hry, které přijdou během roku - Black Armory (zima 2018), Joker’s Wild (jaro 2019) a Penumbra (léto 2019). Bugnie pouze řeklo, že toto "předplatné" zajistí platícímu hráči nové challenge, zbraně, odměny, exotické věci. Jakési Pinnacle aktivity, nové Triumph záznamy k sebrání a možnost prozkoumat více Lore (ten a triumphy mají novou položku v menu co bude výstavní skříň veteránů). Ale jak to bude se samotným obsahem v podobě map? To nikdo netuší. Bylo by fajn, kdyby mapy/striky/nightfally byly dostupné všem a pouze platící Annual Pass by dostal něco navíc. Tzn. neplatící by hráli v klidu a platící by se mohli pyšnit lepšími věcmi. Ale to nevíme jistě, Bungie toto úplně nevysvětlilo, ale více prý ještě tento týden.

Tak a v poslední řadě (určitě jsem nepokryl všechny novinky) se podíváme na ceny tohoto rozšíření. Samotné DLC Forsaken bude stát 1199Kč (čerpám z PSN), DLC Forsaken + Annual Pass - 1799Kč a Digital Deluxe Edition je za 2099Kč. Poslední zmiňovaná obsahuje to samé co druhá varianta a navíc nějaké "exkluzivní" digi věci. Asi nemusím říkat, že jejich hodnota za 300Kč stát nebude. Co je podstatné vědět, že abyste mohli hrát Forsaken DLC, musíte vlastnit komplet Destiny 2 včetně letošních DLC (tzn. kdo má základní hru musí koupit i aktuální Season Pass).


DALŠÍ

CGwillWin