Detaily o Black Ops 4

Detaily o Black Ops 4
08:22, 18.05.2018

Včera proběhlo očekávané odhalení nového Call of Duty: Black Ops IIII a internet pravděpodobně už šílí nad spoustou věcí. Asi nejvíce šokující je, že tam bude Battle Royale mód. Ale já tu zkusím shrnout základní informace o hře, které jsme se dozvěděli. A je toho celkem hodně. A ano, spekulace od Matta Harrise byly ve spoustě věcí správné např., že hra nemá single-player, což je další závažná změna.

Klik pro zvětšení (Detaily o Black Ops 4)

Multiplayer

Multiplayer je ta nejdůležitější část Call of Duty a také ta, která v posledních dvou letech nejvíce trpí úbytkem hráčů. Jak se s tím Lord Vonderhaar a jeho tým vypořádali? Inu rozhodli se, že Call of Duty dosti změní a inovují pro aktuální dobu (přiznejme, že to, co drželo lidi u hraní v roce 2007 se dosti odlišuje dnes). Pryč jsou jet-packy a běhání po stěnách. Black Ops je opět na zemi. Zasazeno je mezi BO2 a BO3 s tím, že časově je blíže trojce. To znamená, že jsme dosti v budoucnosti, a také to, že se vrací známí specialisté.

Klik pro zvětšení (Detaily o Black Ops 4)

Ruin, Seraph, Battery a Firebreak jsou staří známí. Noví jsou Crash, Ajax, Recon a Torque, a nejsou to všichni. Všichni dostali do vínku své specialist schopnosti, které se nabíjí podle všeho déle než ve třetím díle. Navíc lze místo granátu nastavit jakousi menší schopnost unikátní pro příslušného specialistu. Je tu pokládání ostnatého drátu, riot shield, portable cover a další. Dokonce takové věci jako respawn beacon, který dělá přesně to, co tušíte. Ano, hra se určitě neubrání tomu, že se hodně inspirovala Overwatchem. V čem je také velká změna je, že multiplayer bude 5 na 5. A to tak, že každý specialista bude v týmu pouze jednou. To opět připomíná Overwatch nebo R6:Siege. Jak to bude v komunitě CoDu fungovat, se uvidí, protože na taktizování masy hráčů CoDu nejsou zvyklí. Ale nebojte, zbraně nejsou vázané na specialisty, a to bude klasický CoD.

Při nastavování třídy bude zase fungovat systém Pick 10 (vyber 10 kousků vybavení). Nově tu však je sekce Gear, která umožní zvolit další typ vybavení - lepší armor (asi něco jako slabší Juggernaut), stim-pack (pro rychlejší a častější uzdravování), slyšení (lépe slyšíte okolí) a budou ještě nějaké. K tomu stim-packu. To je velká novinka v CoD. V BO4 totiž nefunguje automatické uzdravování. Uzdravení musíte použít dedikovaným tlačítkem sami, což hodně změní styl pohybu a přístupu k soubojům. Nově jsou brokovnice považované za sekundární zbraň vedle raketometů a pistolí, to je taky zajímavá změna. Zbraně se dočkají více změn, než si myslíme. Attachmenty budou více vázané na jednotlivé zbraně než na celou kategorii. Nově půjde přesně vidět odkud střela šla. A asi nejzajímavější věcí je, že vzor rozptylu kulek bude vždy předvídatelný a ne náhodný. Tudíž čím lépe se se zbraní naučíte, tím efektivnější pro vás bude. Mapa bude mít Fog of War, takže pokud nepřítel nebude střílet v okruhu vašeho spoluhráče, tak ho na mini-mapě neuvidíte. Multiplayer půjde otestovat v Private Beta, ke které nebyly zveřejněny detaily.

Klik pro zvětšení (Detaily o Black Ops 4)

Zombies

Zombies jsou součástí série už od World at War a stali se z malého přídavku něčím, co spousta lidí miluje a kupuje CoD jenom kvůli tomu. Treyarch ukázal tři trailery včera a tvrdí, že tyto zombies budou nejvíce znovu hratelnou věcí v historii. Pomůže tomu až 100 různých mutátorů, kterými půjde upravit každý match. Příběh se má točit kolem nějakého prastarého řádu, který chce celý svět změnit na Zombies nebo taková podobná over-the-top věc. Treyarch po vydání bude Zombies zásobovat dalším obsahem včetně nějakých weekly eventů a dalších věcí. Poprvé bude hra vydána se třemi mapami na startu (doposud většinou jen jedna). Ty budou odpovídat třem trailerům IX, Voyage of Despair a Blood of the Dead, která navazuje a inspiruje se oblíbeným Mob of the Dead z BO2.

Neexistující kampaň

Ano, Treyarch potvrdil, že poprvé CoD nebude obsahovat kampaň. Jak tento fakt přijmou hráči, je těžké odhadnout. Obecenstvo hry se totiž často dělí na tři různé tábory, které hrají své části a do těch ostatních moc nenakukují. Jsou lidé, co hry kupují pouze kvůli kampani, a také jsou lidé, kteří kampaň ani nezapnou. Uvidíme, jak se to projeví v prodejích Black Ops 4, protože takový první Titanfall tímto krokem moc chvály nesklidil.

Zajímavé je také to, že Mark Lamia (šéf Treyarchu) řekl, že pro single hráče hra bude obsahovat také věci k vyžití. Jednou je Zombies, které se tradičně dají hrát sólo či s AI. Ale také, že v multiplayeru budou jakési Solo Missions, které budou mít své vypravování a půjde se v nich naučit schopnosti. Uvidíme, zda to bude více než Combat Training. Dan Bunting tvrdí, že v pozadí Multiplayeru je docela obsáhlý příběh.

Battle Royale

Mód, který způsobil asi nejvíce poprasku ve světě internetu. Ano Call of Duty skáče do Battle Royale vlaku a uvidíme, jak z toho vyjde - zda vítězně nebo se staženým ocasem. Každopádně o tomto módu moc nevíme, protože byl představen pouze kraťoučký teaser. Ale pár věcí bylo zmíněno. Mapa bude složená z věcí, které se v sérii vyskytly už dříve. Takže hráči poznají místa, kde dříve bojovali v multiplayeru. Je to největší mapa, která kdy byla v Treyarchu vytvořena a je 1500x větší než Nuketown (jedna z nejmenších map).

Klik pro zvětšení (Detaily o Black Ops 4)

Po mapě se půjde pohybovat pěšky, ale také pomocí dopravních prostředků jako jsou auta, lodě a i vzduchem (wingsuit). Autoři vytěží, co mohou ze své už skoro deset let běžící série, a tak v Battle Royale, která se zde jmenuje Blackout, najdeme skiny a zbraně ze všech Black Ops her. Chcete hrát za Masona nebo Reznova? Není problém (pravděpodobně si zaplaťte mikro transakci). Budou zde také věci jako RC-XD a další vybavení známé z her. Co lidé z teaseru uvedeného níže rozšifrovali, je zajímavý fakt, že na pohledu z výšky to vypadá, že ve hře bylo 140 hráčů. Je to čistá spekulace, ale opravdu jsem zvědav, jak servery Activisionu (většinou ty nejhorší) zvládnou něco tak náročného, jako je Battle Royale ve 100+ hráčích.

Co říci závěrem. Každý ať si z omezených informací udělá svůj názor na věc. Dokud nebude hra venku či nebudeme hrát betu, musíme dát na informace youtuberů a dalších, kteří měli možnost hru hrát. Už nyní je internet plný videí od CoD VIPs, kteří byli pozváni na odhalení hry a měli možnost si zahrát klasický multiplayer. Pár jich zde přikládám.

Jinak hra bude mít samozřejmě limitku jménem Specialist Edition a bude obsahovat sošku. A také CoD Points, kteří nás neopouští a uvidíme, jestli půjde o utrácení za Loot Boxy nebo bude nějaký férovější systém.


DALŠÍ

CGwillWin