recenze
Animal Force

Animal Force - recenze
Animal Force - recenze
19:38, 15.08.2018

V segmente herných projektov prezentovaných cez virtuálnu realitu by ste len s obtiažami hľadali nejakých zástupcov mobilného konceptu tower defense. Je to samozrejme logické, keďže VR je oveľa viac šité na bezprostrednú akciu než na nejaké sedenie a odrážanie dotieravých NPC jednotiek. Tak či onak aj tu sa však nájde minimálne jedna výnimka. Tou je zvieracie dobrodružstvo s primitívne (pre niekoho možno roztomile) pojatou grafickou stránkou menom Animal Force.

Mimozemské sily túžia po našich zvieratkách!

Klik pro zvětšení (Animal Force - recenze)

Animal Force je presne to, čo si ja osobne predstavujem pod pojmom; banálna VR hra na pár hodín. Behom 35 krátkych misií sa totižto hráč musí postarať o zostavenie akéhosi teamu z 11 zvierat. Spoločne ich následne pomocou Move ovládačov (prípadne klasickou formou) previesť cez 7 globálnych kontaktov s mimozemskou civilizáciou a obraňovať celok ako sa len dá. Každý jeden z vašej jednotky je vzásade unikátny vojak, ktorý má svoje schopnosti odlíšené od ostatných, čím sa vývojári snažia donútiť hráčov k väčšej taktike a premýšľaniu. Nanešťastie sa však všetko ostatné už akosi z ich strany nepodarilo domyslieť, a tak tu máme opäť raz nudu a šeď všedných VR hier, ako to ja skromne v poslednej dobe nazývam.

Voľba chabej grafickej stránky umožňuje plynulý chod aj počas hektických návalov na mape.

Klik pro zvětšení (Animal Force - recenze)

Je dobré vedieť, že táto hra má po technickej stránke všetko v zelených číslach, horšie je už ale samotný prínos pre VR dodatok, ktorý u takýchto značiek logicky očakávam. Animal Force je totižto ako akákoľvek holá mobilná hra s minimom nastavení a možností, ktorú si vo free forme môžete stiahnuť aj do svojho tabletu a telefónu. Pokiaľ by som pri jej testovaní nemal na hlave helmu, mohol by som pokojne tvrdiť, že sa nič nezmenilo (až na pohybové ovládanie cez Move) a to je rozhodne zlá vizitka, zvlášť ak sa AF predáva za takmer pätnásť euro. Rád by som vám o hre ako takej povedal viac, ale všetko podstatné nájdete v krátkom videu nižšie, žiadna iná pridaná hodnota sa nekoná a z mojej strany ide o maximálne zbytočné vyhadzovanie peňazí a zabíjaní vášho času. To už si radšej skúste nejaký projekt zadarmo na telefón, ktorý v segmente tower defense zastupujú tisícky iných hier.

Najväčší prínos tu môžete nájsť v pár zábavných minihrách, ale je to dôvod na otvárenie peňaženiek?

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Sony Czech.

Klik pro zvětšení (Animal Force - recenze)

Recenzovaná verze: PlayStation 4 PRO (PSVR)
SLABÉ
40%
CZECHGAMER
Predražená a hrateľnostne často frustrujúca zbytočnosť, čo nemá vo VR segmente čo hľadať!

CGwillWin