Téměř všichni čeští hráči PC her používají sluchátka

Téměř všichni čeští hráči PC her používají sluchátka
11:37, 15.05.2018

Téměř čtyři pětiny (78 %) českých PC hráčů, kteří se zúčastnili nedávného průzkumu, uvádějí, že hrají hry denně a 96 % z nich používá sluchátka. Průzkum, který realizoval server Playzone.cz v dubnu 2018 mezi 487 hráči z celé České republiky, zjistil, že 81 % respondentů při výběru sluchátek klade největší důraz na kvalitu zvuku. Cena byla až druhým nejdůležitějším kritériem. Zvolilo jí 72 % respondentů.

Přibližně 40 % českých PC hráčů v průzkumu uvedlo, že utratí až 5 000 Kč ročně při nákupu příslušenství, jako jsou sluchátka. Více než třetina (34 %) naopak uvedla, že nevynakládají více než 1 000 Kč ročně. 40 % respondentů považuje za důležitý faktor při výběru sluchátek jejich značku.

Společnost Plantronics, průkopník v oblasti audio a přenosných technologií, jejíž výrobky jsou na českém trhu dostupné prostřednictvím autorizovaných partnerů a prodejců, byla jedním ze sponzorů průzkumu:

„Jsme inovátoři ve vývoji sluchátek a přenosných zařízení a naše vášeň pro posun hranic audio zařízení se tak logicky rozšiřuje i do herní komunity. Není to jen touhou pokročit v technologii, ale hlavně proto, že víme, jak určující je přesný zvuk pro úspěšnost ve hře, která se často rozhoduje v zanedbatelných detailech. Slyšet přesně to, co se děje právě teď – vyhodnotit a reagovat rychleji na to, co bude dál. Chcete-li být plně zapojeni do akce a vyžadujete plnou důvěru v to, že váš hlas bude jasně slyšet, pak je kvalita sluchátek důležitým kritériem úspěchu ve hře. Proto vyvíjíme náhlavní soupravy RIG – protože okamžik ve hře znamená všechno,“
říká George Mladenov, vedoucí oddělení Consumer Business pro východní Evropy ve společnosti Plantronics. Zajímavá data z průzkumu Playzone:
  • 90 % respondent uvedlo, že do nákupu PC her investuje ročně do 5 000 Kč;
  • Téměř 20 % kupuje novou hru jednou měsíčně;
  • 37 % z dotázaných preferuje hraní her na mobilech;
  • 88 % hráčů uvedlo, že nejčastěji hraje akční hry a střílečky. Druhé skončily RPG hry – 52 % a třetí MOBA, kterou uvedlo 48 % dotázaných;
  • Pouze 5 % uvedlo, že pravidelně hraje arkádové hry.

  • Společnost Plantronics v současné době nabízí herní sluchátka pro PC typu: RIG 600, RIG 400 a RIG 500E, a v loňském roce oznámila aktualizaci řady RIG. Některé sluchátka mají nyní také zvukovou technologii Dolby Atmos®. Toto speciální zvukové vylepšení umožňuje hráčům slyšet zvuk s trojrozměrným efektem – vlevo, vpravo, vepředu i zezadu – což jim přináší komplexní herní zážitek téměř v každém herním scénáři. Produkty RIG 400 a RIG 600 s Dolby Atmos jsou v současnosti k dostání také na českém trhu.

    "Naše řada sluchátek RIG umožní slyšet a reagovat na jemné herní pokyny, které můžete slyšet pouze s technologií Plantronics. Můžete tak zažít rozdílný pocit ze hry. Inovativní design a vylepšená akustika zvyšují vytrvalost a soustředění – slyšíte každý zvuk, porozumíte s větší jasností a překonáte tak soupeře,“ doplňuje George


    DALŠÍ
    
    CGwillWin