Koji dodržal sľub a predstavil Bloodstained: Curse of the Moon

Koji dodržal sľub a predstavil Bloodstained: Curse of the Moon
08:04, 12.05.2018

Keď sa ešte v roku 2015 ukončila kampaň na projekt Bloodstained: Ritual of the Night, teda k jednej z najúspešnejších hier čo do výberu peňazí cez Kickstarter, sám jej autor Koji Igarashi spomínal prísľub vytvorenia menšieho retro predvoja pred samotným výsledkom. Dobre však vieme, ako tieto reči padajúce z úst po dolároch bažiacich vývojárov nakoniec končia. Nie len, že niektoré hry sa vo výsledku ani nedostanú do fáze predpokladov, ale je aj pár prípadov, kedy sa vyzbierané korunky utratili za striptérky a samotná hry nikdy nevznikla. Toto sa však netýka solventného a legendárneho autora najlepších dielov série Castlevania, ktorý definitívne dodrží čo sľúbil a už 25. 5. 2018, čo je už tento mesiac, vydá menšiu 2D arkádu s názvom Bloodstained: Curse of the Moon!

Hru vytvorila spolupráca medzi samotným Kojim a známy japonským štúdiom INTI CREATES, čoho výsledkom je ďalšia veľká pocta spomínanej sérii o lovcoch upírov. Projekt určený pre systémy Nintendo 3DS, Switch, PS4, PSVita, XOne a PC nám umožní zahrať si za démona s menom Zangetsu, ktorý trpí hlbokou chuťou po pomste a preto cestuje cez tú najnebezpečnejšiu krajinu aká kedy bola stvorená vývojármi a to všetko, aby porazil mocného démona číhajúceho v temnom hrade. Zangetsu sa stretne s ďalšími pocestnými, ktorí sa môžu pripojiť k vašej ceste ako reálne hrateľné postavy.

Prepnutie na tieto postavy s ich jedinečnými schopnosťami vám odkryje nové cesty cez zradné oblasti a teda rozšíri samotnú hrateľnost. Vaša voľba pri nábore týchto dobrodruhov zmení obtiažnosť hry a môže dokonca ovplyvniť aj samotný koniec! Ako to celé vyzerá v praxi sa môžete pozrieť v oznamujúcom videu nižšie. Na samotný trailer je nutné skočiť do času 1:30.


DALŠÍ

CGwillWin