Nová hra od Remedy by mohla byť Quantum Break 2

Nová hra od Remedy by mohla byť Quantum Break 2
08:38, 05.05.2018

Aj napriek tomu, že od vydania dnes už pomaly kultovej akčnej adventúrky Alan Wake ubehlo takmer na chlp presne osem rokov, stále tu nemáme oficiálne potvrdenie pokračovania a zdá sa, že sa ho nedočkáme ani v najbližšej dekáde.

Spoločnosť Remedy Entertainment má síce rozpracovaných niekoľko projektov, z čoho minimálne jednu produkujú len z časti (reč je o CrossFire 2), a veľké otázniky okolo kódového označenia Project 7, sa do MS konferencie na E3 nijako nevyjasnia. Ten najnovší rumor totižto prišiel so správou, že spomínané fínske štúdio vyvíja druhý diel komerčne slabšieho Quantum Break.

Jeho príbeh sa dá označiť za potencionálne neukončený a tak pokračovanie by pripadalo do úvahy, avšak zo strategického hľadiska je tento prípadný krok firmy Microsoft (tá vlastní kompletné práva na QB, narozdiel od Alana, ktorým im nepatrí), prinajmenšom nečakaný. Keď sa však pozrieme na exkluzivity u konkurencie, tak Xbox One má čo doháňať (tento rok to je z jeho strany dosť prehratá bitka) a ako sa povie; čo je doma to sa počíta. Uvidíme teda už o pár týždňov, ako to vlastne celé MS na svojej veľkolepej konferencii v Los Angeles vypáli. Možno nakoniec ani Alan Wake neostane na ocot.


DALŠÍ

CGwillWin