Podívejte se na gameplay záběry ze zrušeného Prey 2

Podívejte se na gameplay záběry ze zrušeného Prey 2
22:44, 31.03.2018

Pokud bychom sestavovali žebříček her, které vypadaly velice nadějně, ale vydání se nikdy nedočkaly, tak by v tomto výčtu rozhodně nemohlo chybět Prey 2 od Human Head Studios. Přímé pokračování prvního dílu z roku 2006 bylo odhaleno na E3 2011, kde na sebe strhlo nemalou pozornost. Hype okolo hry způsobil především úvodní trailer, který vypadá i z dnešního pohledu naprosto parádně. Před necelými sedmi lety se tedy na něj museli hráči zákonitě dívat s úžasem ve tváři. Mohli bychom pochopitelně polemizovat nad tím, nakolik ukázka reprezentovalo reálnou podobu hry, jež byla krátce po představení zrušena.

Na tuto otázku není úplně jednoduché najít odpověď, protože jsme dosud viděli pouze krátký úsek z hraní pocházející ze stejné doby jako již zmíněný trailer. Dnes se k nám ale dostávají další dosud nezveřejněné gameplay záběry. S těmi se na svém Twitteru pochlubil kurátor muzea her v americkém Rochesteru Andrew Borman, a i když video neoplývá kdovíjakou kvalitou, tak díky němu můžeme po letech znovu posoudit, jak Prey 2 vlastně reálně vypadalo.

Ať už ale měla Bethesda tehdy jakékoli důvody ke zrušení hry, tak nás to s odstupem času nemusí tolik bolet. V loňském roce jsme totiž dostali velmi solidní náhradu v podobě nového Prey od Arkane Studios. A co se týče studia Human Head Studios, tak v něm v současnosti vzniká zajímavě vypadají akční multiplayerové RPG Rune: Ragnarok.


DALŠÍ

CGwillWin