Na jaké deskovky se můžeme těšit za pár týdnů od BlackFiru?

Na jaké deskovky se můžeme těšit za pár týdnů od BlackFiru?
21:26, 30.03.2018

Tak jo, krom klasického videoherního zpravodajství, novinek a recenzí se můžete těšit i na nějakou tu novinku nebo recenzi ze sféry deskových a karetních her. Jeden z českých distributorů BlackFire nás již pomalu zásobujeme jedním kouskem na recenzi za druhým, ale na to si ještě chvíli počkáte (možná už jen pár dnů).

Ale teď se pojďme podívat, co si pro nás hráče deskovek přichytává a pomalu kutí BlackFire na nadcházející tři měsíce? Myslím, že je se na co těšit. Tak třeba: Rising Sun, což je strategická hra pro 3 až 5 hráčů, která nás tématicky zavede do feudálního japonska, kam se vrací staří bohové. Vás čeká složité boje o území, řešit aliance apod.

Druhou hrou, jenž bych rád zmínil je BloodBorne. Tuto hru určitě znají všichni majitelé PS4. Jasně, jde o karetní hru pro 3 až 5 hráčů navazující právě na tuto videohru. Budete řešit řadu boss fightů v náhodně generovaných dungeonech, což zaručuje velkou znovuhratelnost. Tato karetka by se na pulty obchodů měla dostat během června.

Co tu máme dál? Co třeba - Ďábelský profesor a Citadela času. Zde budete muset ve dvou až čtyřech hráčích kooperovat, abyste zachránili vzácné artefakty, jenž chce zničit zlý profesor.

To není konec, ba ne, další na řadu přichází - Dice Forge, jde o fantasy hra využívající mechanismus úpravy kostek během hry pro 2–4 hráče. Onen úprava kostek je možná díky speciální konstrukce kostek s vyměnitelnými částmi. Zní to věru zajímavě.

Pokračujeme třeba titulem - Twilight Impérium 4. ed. tedy velká strategická hra pro nejnáročnější hráče, pro 3–6 hráčů, kde představujete jednu je 17 vesmírných civilizací, které usilují o obsazení galaktického trůnu. Pochopitelně hra navazuje na již 20 let starou původní hru a u zrodu stála Fantasy Flight Games.

A jdeme pomalu do finále - poslední kousek, jenž by byla určitě chyba si nechat ujít je - Civilization: A New Dawn - strategická hra pro 2–4 hráče. Pochopitelně hra navazuje na slavnou počítačovou hru Civilizaci od Sida Meiera. Dříve již vyšla desková obdoba navazující na tuto počítačovou hru, ale přestala se již vyrábět a Civilization: A New Dawn je tedy úplně novou hrou. V průběhu hry se budete snažit rozšiřovat svůj vliv, získávat technologie a budovat velké divy světa apod. Hra sice vyjde nejspíše až během léta, ale vzhledem k faktu, že se na ní v redakci nesmírně těšíme, tak jsem se ji dovolil zařadit již teď, abyste si ji mohli zapsat do svých nostýsků.

DALŠÍ

CGwillWin