hw
Metro Exodus prezentuje novou technologii od Nvidie, Microsoftu a Epicu

Metro Exodus prezentuje novou technologii od Nvidie, Microsoftu a Epicu
23:19, 22.03.2018

Na právě probíhající výstavě GDC, jež se každoročně koná v americkém San Franciscu, došlo k odhalení nové technologie, která by měla grafiku her zase o kus přiblížit realitě. Tou technologií je Real-Time Ray Tracing, což je je funkce umožňující vykreslovat scénu v reálném čase. Ray tracing není třeba ve filmovém průmyslu ničím novým, ale nyní to vypadá, že si již brzy najde cestu i do videoherního světa.

Projekt vzniká v kooperaci Microsoftu, Nvidie a Epicu, což už samo o sobě vyvolává nemalá očekávání. Výsledkem této spolupráce jsou nástroje Nvidia RTX a Microsoft DXR (DirectX Raytracing), které umožní herním vývojářům ray tracing používat. Vzhledem k omezenému výkonu současných grafických karet ale pochopitelně nepůjde pomocí něho počítat celou scénu. V nejbližších době tedy bude tato technologie spíše pomáhat již zaběhnutým řešením a vykreslovat například stíny nebo odlesky. S postupným nástupem výkonnějších grafických karet by se ale její podíl měl postupně zvyšovat.

Prvním titulem, který využije zmíněnou metodu, bude očekávané Metro Exodus. Vývojáři ze studia 4A Games byli společně s Crytekem vždy na špici v oblasti audiovizuálního zážitku, takže snaha o implementaci NVIDIA RTX je v tomto případě rozhodně na místě. O tom, jak toto řešení vypadá v praxi, se můžete přesvědčit u videa, které ukazuje nebezpečný a nehostinný svět nového Metra.


DALŠÍ

CGwillWin