Masarykova univerzita bude učiť o hre Kingdom Come

Masarykova univerzita bude učiť o hre Kingdom Come
10:36, 22.03.2018

Najnovšie dielo Daniela Vávru v podobe značky Kingdom Come, sa úspešne etabluje aj pred školskými lavicami. Spoločnosť Warhorse dokázala vytvoriť natoľko sofistikovanú historickú RPG, ktorej základ je postavený na tunajšej histórii, že známa Masarykova univerzita v Brne zahrnie jej obsah do výučby.

„S ohľadom zasadenia deju do českého stredoveku a prehlásení autorov o vierohodnom zobrazení historickej reality, hra samozrejme nemohla jeden z našich vedeckých týmov na univerzite nechať chladným.“ uviedla Martina Fojtová z tlačového strediska MU

Práve vedúce osobnosti výskumu (Regesta imperii) udalostí v ktorých bazíruje aj príbeh hry samotnej, reflektujú na vierohodnosť podania faktov vyobrazených v Kingdom Come. Autori údajne dokázali viac ako dobre spracovať celkový výklad faktov tak, aby to dávalo zmysel a zároveň to nebolo prehnane komplikované a prípdne nudné. Celkový záujem samotnej univerzity o hru spoločnosti Warhorse pritom vznikol na podnet debaty študentov s vedením školy, ktoré uvidelo potenciál v začlenení najväčšej českej hry do vyučovania ako pomôcku.

Klik pro zvětšení (Masarykova univerzita bude učiť o hre Kingdom Come)

Vznikne úplne nový predmet, ktorý sa začne učiť už túto jeseň, a aký má študentom ukázať rozdiel medzi výkladom jednotnej témy, na jednej strane v podaní historikov a naopak na tej druhej v réžii klasickej pop kultúry dneška. Impulzom tejto iniciatívy je celkom logický predpoklad zvýšenia záujmu o naše dejiny vďaka niečomu masovo populárnemu, čo už v základe nebudí dojem nejakých zabehnutých školských dogiem. Ostatne prepracovanosť obsahu v Kingdom Come je tak unikátna, že nech už je jej nedokončená technická priechodnosť akokoľvek vysoká, stále ide o niečo čo sme tu doteraz nemali a čo je postavené na našich vlastných lokálnych dejinách.


DALŠÍ

CGwillWin