Vyhráváte v PUBG Mobile? Pravděpodobně hrajete jen proti botům

Vyhráváte v PUBG Mobile? Pravděpodobně hrajete jen proti botům
13:02, 21.03.2018

Včera jsem informoval o vydání PUBG Mobile po celém světě a už tu máme takovou menší kontroverzi. Podle informací od Kotaku to totiž vypadá, že PUBG Mobile, na rozdíl od svého velkého bratříčka, obsahuje jednu věc, která má zjednodušit vstup do hry - boty. AI řízení protivníci totiž dosud v PUBG nebyli, tak co dělají zde? Důvod je celkem jednoduchý, ale pěkně popořadě.

Indikací, že něco je "jinak" bylo zejména to, že množství lidí na Twitteru psalo, že vyhráli hned svou první hru po spuštění hry. Lidé, kteří PUBG v životě nehráli také dokázali vyhrát svou první hru. Nebo první hra, první vítězství a hned 9 killů. Srovnání s Fortnite také došlo na přetřes, kdy lidé psali, že vyhrávají v PUBG, ale ve Fortnite dostávají na zadel. To prostě zní podezřele.

Redaktorka Kotaku si v prvních svých hrách všimla, že potkává moc stejně oblečených postav v červeném tričku. Dalším společným znakem bylo, že jejich chování a skill byl velice špatný. Stáli na místě a hráče netrefovali. Redaktorka ve svých prvních hrách končila s 12-15 killy na prvním či druhém místě. To prostě pro každého, kdo zná PUBG, je až moc dobrý výsledek. Zvláště z pohledu, že na mobilu se hra hraje složitěji.

Tyto věci potvrzuje i článek na The Verge z minulého týdne, kde autor hrající čísnkou verzi přímo zmiňuje, že hra obsahuje boty. Podle všeho jakmile odehrajete pár zápasů tak hra začne snižovat poměr botů vs. reálných hráčů. A později jste ve hrách pouze proti lidským protivníkům. Jakožto technika jak lidi upoutat do své hry je to samozřejmě velice chytrý postup - marketingový. Z hlediska toho, že to hra nikde neprezentuje to je mírně na hranici "podvodu". Každopádně lidé, kteří se tak chlubí na internetu, že se jim v PUBG Mobile nesmírně daří, zřejmě brzo dostanou studenou sprchu.


DALŠÍ

CGwillWin