Nečekaný návrat V-Rally představen

Nečekaný návrat V-Rally představen
08:32, 14.03.2018

Abych se přiznal tak jsem nečekal, že jméno V-Rally uslyším jinak než v nostalgickém povzdechu. A je tomu tak. Společnost Kylotonn Games chystá V-Rally 4, nástupce série, která začala na PS1 v roce 1997 a poslední díl byl třetí z roku 2002 na PS2. Zmíněné studio přineslo loni velice povedené WRC 7, takže rally základ na kterém stavět mají. Ono vzhledem k tomu, že hra pravděpodobně vyjde už v září se dá očekávat, že s WRC 7 bude mít více společného. Hra vyjde pro PS4, XONE, PC a také překvapivě pro Nintendo Switch. To je velice dobrá zpráva, protože Switch takovouto hru opravdu postrádá.

Hra bude nabízet pět hlavních disciplín. Klasické Rally na tratích v Africe nebo i Japonsku s různými podmínkami (sníh, led, bahno...). Extreme-Khana bude něco jako Gymkhana takže drifty v překážkové dráze. V-Rally Cross bude zase variací na Rallycross, ale tentokráte v 8 závodnících. Dočkáme se také Buggy, ty byly k nalezení třeba v nedávném Dirt 4. No a poslední je Hillclimb což jsou oblíbené závody do vrchu. Když to tak vidím ten výčet, tak se zdá, že znovuzrození V-Rally má jasný cíl - nabídkou konkurovat Dirt 4, protože WRC 7 je limitováno oficiální licencí.

Klik pro zvětšení (Nečekaný návrat V-Rally představen)

Perličkou celého příběhu V-Rally je rozhovor s jedním z tvůrců. Ten si můžete přečíst na oficiálním PlayStation Blogu. Nejzajímavější na něm je to, že jeden z tvůrců má k V-Rally opravdu blízko a pěkně dlouhou historii. První díl ho jako hráče v 16 letech okouzlil, aby o několik let později se jako programátor podílel na kariéře ve V-Rally 3. A nyní jako člen týmu v Kylotonn Games tvoří znovuzrození série.


DALŠÍ

CGwillWin