SONY zablokovala vydanie hry Super Seducer na PS4

SONY zablokovala vydanie hry Super Seducer na PS4
19:31, 11.03.2018

Je to pomerne netradičné, ak vám zakážu vydanie hry len pár dní pred jej oficiálnym nástupom, ktorý bol predbežne schválený. Niečo podobné aktuálne zažil nekonvenčný a môžeme pokojne povedať aj kontroverzný projekt Super Seducer, ktorého základom je snaha hráčov o dosiahnutie najlepšieho postupu v zmysle zvádzania žien.

Autorom tejto filmovo interaktívnej adventúrky je umelec a knižný odborník na zvádzanie Richard La Ruina. Ten prezentoval svoje dielo ešte pred rokmi prostredníctvom Kickstarter kampane, kde dopadol rovnako na dlažbu po tom ako mu bol zrušený účet na základe porušenia pravidiel. Netreba však za týmito udalosťami hľadať žiadnu konšpiráciu. Super Seducer je jednoducho natoľko kontroverzné dielo, že každá uvedomelá feministka a pár členov klubu prenosných radiátorov, jednoducho nedokáže prehrýzť jeho existenciu a tak nahlasujú a píšu kam sa len dá. Osobne nepatrím medzi žiadnych mizogýnov, ale hru beriem prosto vždy len ako hru (aj táto má svoje vekové obmedzenia), nech už je jej náplň pre niekoho akokoľvek poburujúca, je to forma umenia a vyjadrenie jej autorov.

Spoločnosť SONY to tak možno tiež videla, keď dala zelenú možnosti vydať Super Seducer na ich konzolu PlayStaton 4. Malo k tomu dôjsť ešte 6. 3. 2018 a teda nedávno, čo sa ale nakoniec nestalo. Oficiálne sa SONY k celej veci vyjadrila len v zmysle, že táto konkrétna hra sa na PS4 nakoniec nepozrie. Zdroje BBC ale potvrdili oveľa hlbšie pozadie, ktoré môžeme pripísať snahe spomínaných skupín o to, aby tento projekt zmizol z povrchu zemského. To sa ale nestane, keďže aspoň jeho Steam verzia je dostupná, a časom vám ponúknem svoj vlastný názor na hru ako takú, keďže ju mám dlhší v merítku.


DALŠÍ

CGwillWin