Fortnite ovládlo Twitch

Fortnite ovládlo Twitch
11:52, 06.03.2018

Fortnite není opravdu hříčka pro "děti" nebo jak to různí lidé s omezeným rozhledem říkají. Fortnite: Battle Royale je regulérním konkurentem všech velkých her, které se těší oblibě na platformě Twitch. Podle statistik za posledních 14 dní totiž Fortnite okupuje první místo na Twitchi jak z pohledu diváků, tak streamerů.

Podle těchto čísel diváci viděli za posledních 14 dní 4882 roků a 208 dní gameplayer Fortnite. Na druhém místě sedí League of Legends s 4564 roky a 190 dny. Co se týče největšího Battle Royale soupeře PUBG, tak ten je daleko s pouhými 2521 roky a 277 dny. A podobně to vypadá z pohledu streamerů. Zde je vidět, že Fortnite oslovilo hodně tvůrců obsahu a streamují ho mnohem více. Celkem tedy Fortnite bylo streamováno 246 let a 231 dní, zatímco PUBG "jenom" 106 let a 194 dní. Ptáte se kde je LoLko? To sice má "malých" 86 let a 249 dní, ale jak jste viděli z předchozích čísel, tak jeho sledovanost je obrovská (tzn. více lidí kouká na příslušný stream).

Klik pro zvětšení (Fortnite ovládlo Twitch)

Trend rostoucího zájmu o Fortnite je viditelný i na níže uvedeném grafu. Kde zatímco PUBG se drží více méně na svém (a mírně klesá). Tak Fortnite zažilo obrovský nárůst popularity v posledních dnech (graf je posledních 90 dní).

Klik pro zvětšení (Fortnite ovládlo Twitch)

A chcete ještě další důkaz obliby? Populární streamer Ninja (Team Luminosity Gaming) dosáhl v minulém týdnu milníku, který zatím žádný jiný streamer nedosáhl - 100 tisíc předplatitelů na Twitchi (a nezastavuje aktuálně je to už 124 tisíc). Číslo nevídané a pro ty, kteří nejsou moc zběhlí. Tak třeba velice oblíbený Dr.Disrespect má pouhých 54 tisíc. Subscriber znamená, že divák reálně platí poplatek streamerovi (má za to výhody - smajlíky, lepší chat). Nejnižší subscribe je 5USD a lze i více. Majitelé Amazon Prime mají jeden Prime Subscription zdarma ke svému předplatnému služby. A kolik to tak Ninjovi (a jeho zaměstnavatelům) hodí? Přibližně 250 tisíc dolarů měsíčně (odhad při 100 tisíci subs). A to v tom samozřejmě nejsou sponzoringy, donations, cheers a jeho youtube kanál.

Takže někomu může přijít Fortnite: Battle Royale dětinské nebo moc barevné, ale jeho úspěch ukazuje jasný signál, že i hra zdarma lze udělat poctivě a férově. A když se o svou komunitu dobře staráte (Epic si zaslouží respekt), tak vás odmění. PUBG rozhodně neumírá (na úspěchu Fortnite spíše trpí CoD, který se propadá do hlubin nezájmu kvůli špatnému WW2 MP), ale ve Fortnite má obrovskou konkurenci a bude zajímavé sledovat jak se tento souboj relativně nového žánru bude dále vyvíjet.


DALŠÍ

CGwillWin