Ve Fortnite můžete otestovat nové úpravy střelby

Ve Fortnite můžete otestovat nové úpravy střelby
09:54, 06.02.2018

Jestli se za něco musí Epic pochválit, je to naslouchání komunitě a chytré upravování věcí v jejich hitu Fortnite Battle Royale. Ano na tuto pohádku sice v minulém týdnu padl docela stín, protože několik dní přetrvávali problémy s hraním s kamarády a uvidíme, jestli už je vše vyřešeno. Ale to, jak pracují na Fortnite prostě musí hráče těšit. V klasických módech minulý týden přibyl rotační kulomet a určitě si zaslouží nějaký ten nerf časem. A když už mluvíme o nerfech, Epic spustil nový mód - Shooting Test.

Shooting Test je časově omezený mód, kde Epic chce získat více dat k otestování zbrusu nového chování zbraní. Tento první test je zaměřen na tzv. přesnost první rány. Pokud stojíte v klidu a míříte tak střed zaměřovače zčervená. Tím hra říká, že vaše následující kulka bude 100 % přesná a nebude na ní aplikován náhodný rozptyl. To má pomoci tomu, abyste mohli potrestat hráče, kteří jsou v dálce a nedávají pozor. Aktuálně totiž první rána nemusí trefit cíl a znamená to, že se protivník ihned schová nebo postaví kryt. Tímto způsobem půjde přidat variabilitu a taktické možnosti pro střelbu na dálku.

Aby to nepůsobilo jako moc silná záležitost. V tomto testu byl představen úbytek síly rány v závislosti na vzdálenosti. Doteď totiž všechny zbraně dělali stejnou damage na jakoukoliv vzdálenost. Nyní má každá zbraň fixovanou vzdálenost, po kterou dělá maximum své damage. Poté následuje úbytek damage až na hodnotu 70 %. To neplatí pro sniperky, raketomet/granátomet a brokovnice. Ale ani brokovnice nejsou beze změn. Jejich headshot damage byla snížena z 250 % na 150 % a pravděpodobně má za cíl omezit náhodné souboje, kdy dostanete ultimátní headku pumpou bez šance na reakci. Ostatní zbraně dostali také snížení headshot damage z 250 % na 200 %.

Závěrečné změny v tomto Shooting Test #1 je zvýšení damage pro opakovací sniperku 75/78 (původně 63/66). Scoped Assault Rifle zvednutí na 25/26 (původně 23/24). A všechny SMG dostali +2 k damage. A to je myslím vše, co v tomto speciálním testovacím módu najdete. Epic bude sledovat data a také reakce na sociálních sítích, aby tyto změny vyladil, než půjdou do živého anebo je úplně zahodil. Co na to říkáte?


DALŠÍ

CGwillWin