hw
Čo je Nintendo Labo a môžu sa s ním hrať aj dospelí?

Čo je Nintendo Labo a môžu sa s ním hrať aj dospelí?
18:12, 18.01.2018

Vysvetľovať vám tu fakt, že cesta spoločnosti Nintendo baviť svet po svojom, bola a bude vždy úplne odlišná od konkurencie, by bolo asi úplne zbytočné. Ostatne aktuálne včera sa táto firma postarala zase raz o menší rozruch, po tom ako predstavila unikátny koncept zábavných minihier pre systém Switch.

Klik pro zvětšení (Čo je Nintendo Labo a môžu sa s ním hrať aj dospelí?)

Klik pro zvětšení (Čo je Nintendo Labo a môžu sa s ním hrať aj dospelí?)

Samotná unikátnosť spočíva v akomsi dvoj cestnom spôsobe "hrať sa". Nintendo Labo je totižto zábava na dvoch frontoch. Kúpite si jeden z balíčkov (každý obsahuje kartónové dielce a videohru k nim určenú) za sumu cca 70 Dolárov, a po jeho rozbalení sa pustíte do manuálnej práce po boku najmenších. Presne im je Labo určené aj ked Nintendo prizvukuje, že zabaviť sa po jeho boku môže úplne každý. Video nižšie je za tisíc slov ale ešte než si ho pustíte, dovolte my sa zamyslieť.

Klik pro zvětšení (Čo je Nintendo Labo a môžu sa s ním hrať aj dospelí?)

Opäť mňa opantal pocit nostalgie. Ten pocit aký my Nintendo servíruje už od detstva. Zábava spojená s kreativitou je vždy niečo čo by sme mali podporovať a hlavne vyhľadávať. Labo sa logicky už teraz stáva terčom posmechu ale aj obdivu. Jedna strana sa zamilovala a už sa nemôže dočkať toho okamihu kedy spolu so svojimi deťmi rozbalí prvý set, no a tá druhá tvorí Meme obrázky s kadenciou samopalu a kričí niečo o predraženom papieri, čo mal radšej skončiť v zberni. Ja osobne sa hrdo staviam do prvej fronty, a to mám doma ešte len ročnú slečnu, a vidím práve v existencii spojenia unikátnej konzole a časov remeselných nápadov z detstva obrovský zmysel a potenciál. Tej druhej skupine môžem už len posunúť informáciu o tom, že Nintendo poskytne zadarmo všetky nákresy na Labo a tak šikovní oteckovia a mamičky ušetria peniaze a môžu z papier vymeniť za drevo či kov.

Nintendo Labo sa dostane do predaja 20. 4. 2018.


DALŠÍ

CGwillWin