Donkey Kong Country: Tropical Freeze v květnu na Switch

Donkey Kong Country: Tropical Freeze v květnu na Switch
08:02, 12.01.2018

Ačkoliv jsme u PS4 či XONE už trochu alergický na slova remaster u spousty titulů. U Nintenda Switch je situace opačná. Wii U jakožto hardwarový propadák a konzole bez duše měla přece jenom několik naprosto výtečných titulů, které by neměli zapadnou v zapomnění jenom kvůli nepovedené konzoli. Tím jedním z nich je Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Pokračování výtečného dílu z roku 2010 vyšlo v roce 2014 a i přes svou pekelnou obtížnost, která je v této sérii typická, se zařadil kritky mezi ty nejlepší plošinovky. Bohužel v té době nefrčelo ani Wii U ani těžké plošinovky. Ale nyní je doba zcela opačná. Switch frčí a extrémně těžké plošinovky prodávají miliony (Cuphead). Má tedy Donkey Kong šanci na úspěch - má a mnohem větší než před čtyřmi lety.

Stále však mezi masami lidí může být obtížnost velkou překážkou a proto Switch verze bude obsahovat přístupnější mód - Funky Kong. Ten díky surfovacímu prknu bude mít double jump a možnost plachtit. Dále neomezené kotouly a více pohybu pod vodou. To vše dohromady by mělo dát mnohem snadnější zážitek než originál.

Takže si přijdou na své jak fanoušči pekelné obtížnosti, kterou navrhli v Retro Studios a nebo méně zkušení hráči, kteří pouze chtějí krásnou plošinovku. Hra bude podporovat co-op pro dva hráče a to i v portable módu s joy-cony. Vyjde 4. května 2018.


DALŠÍ

CGwillWin