EA mění ceny hrdinů v BF2 na základě kritiky

EA mění ceny hrdinů v BF2 na základě kritiky
08:09, 14.11.2017

Netrvalo to dlouho a hráči si mohou připsat malé dílčí vítězství. Včerejší story o tom jak se EA snažilo obhájit cenu hrdinů ve Star Wars: Battlefront 2 a jejich příspěvek se stal nejhůře hodnoceným na celém Redditu (aktuálně 617 tidíc downvotes), má docela rychlou dohru.

EA oznámilo, že snižuje cenu hrdinů a to výrazně. Luke Skywalker a Darth Vader, o které šlo primárně, snižují svou cenu ze 60 tisíc kreditů (cca 40 hodin hraní) na 15 tisíc. Další hrdinové budou za 10 tisíc a hlavní protagonistka singleplayeru Iden Versio za pouhých 5 tisíc. Sice to stále neznamená, že si lidé přístup k nim nemůžou zaplatit stovkami dolarů, ale rozhodně 10 hodin zní lépe než 40.

Je to malé vítězství, protože mikrotransakce ze hry nemizí a byly bychom naivní, kdybychom si mysleli, že si to EA nevezme jinak. Měnit ceny a odměny mohou prakticky ihned a i malinko, takže stačí ubrat nějaké kredity za vyhraný match a budou dolary doma zase. GameInformer už hlásí, že před úpravou bylo za dokončení singleplayeru odměna 20 tisíc kreditů a nyní pouze 5 tísíc. EA opravdu nezklame a nějak se v tom vyjádření, že snižují cenu hrdinů o tomto zapomnělo zmínit.

Ale i tak si to malé vítězství musíme cenit z toho pohledu, že je vidět, že jsou hráči slyšet. Až vám někdo řekne zase v internetové diskuzi "proč nadáváš stejně nic nezměníš", tak jej odkažte na toto. Pokud budeme smířeni s tím, že si mohou vydavatelé dělat co chtějí, brzo si budeme "kupovat prázdné disky za 2000Kč", abychom si mohli teprve koupit zbytek hry v loot boxu v menu.

Bohužel celá aféra má také stinnou stránku v tom, že mezi hráči jsou samozřejmě i primitivové. Osobní napadání a výhrůžky prostě do civilizované diskuze nepatří. Proto je smutné, že jeden z lidí z EA na twitteru hlásil, že obdržel několik výhrůžek smrtí a mnoho osobních útoků. Jenom kvůli tomu, že pracuje na hře.

A abych tento článek uzavřel trochu veseleji, tak Sony zveřejnilo nový Live Action trailer na Star Wars: Battlefront 2 a musím říct, že je milý a cool.


DALŠÍ

CGwillWin