hw
Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon

Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon
15:46, 18.10.2017

Tisková zpráva: Tři evropské týmy a pouhých čtyřiadvacet hodin na tvorbu originálního počítače, evropská casemodderská špička čelila náročné výzvě. Český tým hned ve svém premiérovém startu předvedl, že patří na špici.

Praha, 6. října 2017 – Tři originální casemody vznikly během pouhých 24 hodin trvající extrémní výzvy GeForce Garage: Destiny of Titans. Katovická ESL aréna v uplynulých dnech přivítala týmy Rumunska, Polska a poprvé také České republiky. Byly složeny z nejlepších národních casemodderů a odborníků na hardware a jejich úkolem bylo během 24 hodin postavit co nejoriginálnější PC inspirované očekávanou hrou Destiny 2, za kterou stojí společosti Bungie a Activision. Celá událost byla vysílána živě prostřednictvím sítí YouTube, Twitch.tv a v rámci pravidelných vstupů také na Facebooku. Výkony jednotlivých týmů tak online sledovalo více než 300 000 fanoušků z celé Evropy.

Náročnost projektu demonstruje fakt, že tvorba podobných sestav obvykle zabere i několik měsíců. Tentokrát však měly týmy složené vždy z casemoddera, odborníka na přetaktování a moderátora pouhých 24 hodin na to, aby představily maximum ze svého umu a všestrannosti.

Klik pro zvětšení (Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon)

A jak tedy vypadají výsledné počítače, jejichž srdcem je tentokrát karta AORUS GTX 1080Ti Waterforce GBT a hodnota samotných použitých komponent u nich přesahuje 70 000 Kč? Český tým připravil casemod laděný do šedé a červené, inspirovaný brněním a zbraněmi herních postav, na téma Destiny 2 také odkazuje také číslice na předním panelu. Také rumunský celek se nechal inspirovat prvky ochranného oděvu, tentokrát ale vsadil na kontrast černé a bílé s výraznými červenými prvky. Polští reprezentanti pak připravili černo-zlaté PC vycházející z herního módu Trials of Osiris, který je, jak již název napovídá, spjat s tematikou starověkého Egypta.

Český casemod si boudou moci fanoušci pohlédnout také živě na říjnovém veletrhu FORGAMES nebo listopadovém Mistrovství ČR v počítačových hrách.

Klik pro zvětšení (Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon)

Tým České republiky

Filip Karel je dvaadvacetiletý casemoder z Plzně, který svou kariéru nastartoval už před pěti lety. Baví ho pracovat s vodním chlazením, má za sebou mnoho upravených skříní a několik modů si vyrobil úplně od začátku. Nedávno vyhrál soutěž GeForce Garage v České republice.

Klik pro zvětšení (Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon)

Josef „PKBO“ Dvořák je nejlépe bodově hodnoceným overclockerem v České republice a mezi lety 2016 a 2017 se stal také nejlepším nadšeneckým overclockerem na světě. Jeho účet na HWBot čítá více než tisíc příspěvků s různými typy hardwaru, jenž mu vynesly více než stovku zlatých a stříbrných HW pohárů. PKBO má za cíl vyždímat maximum výkonu z každé části hardware bez nutnosti využívat extrémní chlazení, které je pro běžné hráče často nepraktické.

Jakub Metelka se zhostil role moderátora. Když před pětadvaceti lety do posledního šroubku rozebral opravdu drahé PC, dostal sice od rodičů pěkný výprask, ale naprosto hardwaru naprosto propadl. Je také vášnivý hráč, který nesnáší prohry a fanoušek novinek na poli hardware i dalších technologií. Působí v týmu pořadu RE-PLAY, kde se stará o RE-GEAR, videa o nových technologických vychytávkách, hardwaru a samozřejmě všem okolo gamingu.

Klik pro zvětšení (Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon)

Tým Polska a Rumunska

V polském týmu se představili Staszek "Tips" Wiertelak, Jarek "Blackwhite" Arczynski a Maciej "Urban" Nowak. Staszek je třicetiletý umělec a tvůrce z města Poznaň a casemoddingu se věnuje už dlouhých 15 let. Svou cestu v GeForce Garage započal roku 2015 výhrou v soutěži GEFORCE GARAGE MECHANICS. Jarek se Staszkem úzce spolupracuje na casemodech a přetaktováních. Je to nadšenec s mnohaletou zkušeností v tomto odvětví. V roce 2017 se podílel na 24hodinovém streamu Rise of Titans. Pro Macieje půjde o první dobrodružství v GeForce Garage. Začínal jako YouTuber a recenzent hardware, dnes se živí jako kameraman a tvůrce videí.

Rumunský tým nastoupil ve složení George “Papa Jock” Potecă, Tudor “Monstru” Bădică a Matei "Matose" Mihăţoiu. George je jeden z nejtalentovanějších casemoderů na rumunské scéně. Působí na scéně více než šest let a má na kontě desítky modů a dvě prvenství v národních soutěžích. Tudor je veteránem v oboru a světovým šampion v přetaktování. Po dominanci na overclockerské scéně se vrátil zpět je kořenům a začal stavět špičkové herní soustavy. Matei se proslavil jako dvojnásobný světový šampion v overclockingu v letech 2010 a 2011 v Tchaj-peji. V Rumunsku je autorem prvního chlazení využívajícího teploty pod bodem mrazu založeném na vodě, ledu a nemrznoucích chladících kapalinách.

Klik pro zvětšení (Český tým předvedl v největší evropské casemoddingové show vynikající výkon)

O projektu GEFORCE GARAGE

Casemodding, známý také jako tuning PC, se zabývá tvorbou unikátních počítačových sestav. Ať už jde o modifikaci běžných skříní nebo tvorbu projektů od úplného začátku. Tím nejdůležitějším aspektem je zde vždy kreativita a schopnost vytvořit něco jedinečného. Projekt GeForce Garage je na této scéně velmi populární. Má dlouholetou tradici ve Spojených státech a přede dvěma lety se díky soutěži GEFORCE GARAGE MECHANICS podíval také do Evropy, konkrétně do Polska.

U příležitosti vydání nejvýkonnější herní grafické karty současnosti se v první polovině roku 2017 za účasti týmů Polska a Rumunska odehrál druhý díl pojmenovaný GEFORCE GARAGE 24H LIVE: Rise of Titans. Jak již samotný název napovídá, tentokrát se odehrál kompletně v rámci 24hodinového přímého přenosu.

HW specifikace sestav a použité nářadí
Procesor: Intel Core i7-7800X
Základní deska: AORUS X299 Gaming 7 GBT
Grafická karta: AORUS GTX 1080Ti Waterforce GBT
RAM: GSkill TridentZ RGB 32GB (3000 MHz CL 15)
Zdroj: Seasonic FOCUS Plus 850W Platinum
SSD: Samsung 960Evo NVMe Samsung
Skříň: Fractal Design Define R5 Window Fractal Design
Vodní chlazení: EKWB
Nářadí: DeWALT, Stanley Black & Decker
Důležité odkazy:

Stránka GeForce Garage: https://www.nvidia.cz/graphics-cards/geforce/pascal/geforce- garage-event


DALŠÍ

CGwillWin