War Thunder: ohlášení nové éry

War Thunder: ohlášení nové éry
20:33, 29.08.2017

Úterý, 29. Srpna 2017 — Na herní výstavě Gamescom 2017 ohlásila společnost Gaijin Entertainment, že se v její populárně válečné MMO hře War Thunder brzy objeví nový, šestý rank pro pozemní jednotky. V něm najdete bojová vozidla z 60. a 70. let a s nimi i nové technologie, jako je kompozitní a reaktivní pancéřování.

Nové mechaniky přidané do War Thunderu znatelně rozšíří hratelnost v bitvách nejvyšších úrovní a zároveň nabízí zajímavé výzvy a schopnosti, které musí hráči ovládnout. Stabilizovaná děla, jedna z běžných funkcí vozidel 6. ranku, dovolují efektivně střílet za jízdy a výmetnice pro pokládání kouřové clony zvyšují pravděpodobnost přežití a otevírají nové taktické možnosti. Nově implementované moderní pancéřování nabízí lepší ochranu proti kumulativní (HEAT) munici a dovolí hráčům být agresivnější na bitevním poli, na které vyjede velká spousta nových obrněných vozidel z druhé poloviny 20. století.

Během gamescomu byly prvními představenými vozidly 6. ranku sovětský T-64A a americký M60A1 RISE (P). T-64A byl prvním masově vyráběným tankem s kompozitním pancéřováním, které se později rozšířilo po světě jako standard při výrobě tanků. Díky kombinaci několika vrstev různých materiálů, nabízelo kompozitní pancéřování přídavnou ochranu před municí s kumulativní hlavicí (HEAT) v době, kdy tradiční metoda zesilování pancíře již přestávala být efektivní. Hráči mohou u T-64A v hangáru pomocí rentgenového pohledu prozkoumat všechny detaily tohoto pancéřování.

Nápodobně pak bude M60A1 RISE (P) prvním tankem ve War Thunderu s reaktivním pancéřováním (angl. Explosive Reactive Armour, nebo-li ERA). Tato ochrana využívá výbušninou naplněné kontejnery, umístěné zvenku před klasickým pancířem, které nabízejí přídavnou ochranu před HEAT střelami. Při zásahu výbušnina exploduje a začne tlačit svrchní plát kontejneru proti rozžhavenému paprsku střely, čímž značně snižuje jeho účinnost. Tento typ ochrany má ale své mínus - je účinné jen proti jedinému zásahu do stejného místa - další zásahy se pak již setkají jen se standardním pancířem. Vylepšená kamera zásahu hráčům jasně ukáže, které části systému ERA byly zasaženy, resp. zničeny.

Dalšími ikonickými stroji druhé poloviny 20. století jsou americko-německý projekt MBT-70, nebo jeho německá varianta KPz 70 - obě vozidla mají stejné 152mm dělo, schopné střílet jak konvenční munici, tak i řízené střely. M50 MAG ‘Ontos’ je účinným americkým stíhačem tanků, vyzbrojený šesti 106mm bezzákluzovými děly, zatímco sovětský strom obohatí obojživelné víceúčelové BMP-1, vyzbrojené klasickým dělem a PTŘS.

Kromě nových poválečných strojů přidá aktualizace “Nová Éra” i mnoho dalších letadel a bojových vozidel předešlých období a také několik nových map. Více informací najdete v devblozích War Thunderu zde: https://warthunder.com/cz/devblog


DALŠÍ

CGwillWin