report
Zažili jsme Total War: Warhammer II na vlastní kůži

Zažili jsme Total War: Warhammer II na vlastní kůži
Zažili jsme Total War: Warhammer II na vlastní kůži
11:25, 20.09.2017

28.7.2017 byl den, kdy jsme vešli do města Skavenů... Alespoň tak nějak by si to člověk mohl vykládat. Toho dne jsme totiž dorazili na pozvání od Segy a Cenegy do Londýna, na prezentaci zkoušku již brzy vycházejícího Total War: Warhammer II. A nyní vám přineseme několik poznatků, fotek a dokonce i rozhovor, který jsme pro vás pořídili.



Klik pro zvětšení (Zažili jsme Total War: Warhammer II na vlastní kůži)

Celý zážitek začal naší cestou do staré čističky odpadních vod. Zní to možná trochu šíleně a určitě by se jednalo o perfektní místo pro nějaký hororový film či hru, nicméně stará architektura a vnitřní prostory budovy slibovaly velmi atmosférický zážitek. Po vystoupení z busu jsme museli nechat většinu svých věcí před budovou a vstoupili jsme do potemnělé vstupní místnosti. Zde různé pazvuky, slabé osvětlení a stroboskop neposkytoval zrovna ideální prostředí pro to, abyste si všímali co se děje kolem vás. A to mělo i svůj důvod.

Ono totiž představte si, že se procházíte v takovém prostředí, do toho se rozezní tajemný zvon a koutkem oka si všímáte špatně zřetelných postav, nevíte, zda se jedná o sochy či ne a v tu chvíli vám něco přistane na zádech. Ano, všude kolem nás byli Skaveni, eh, tedy artisti namaskovaní jako Skaveni. No jsem docela rád, že jsme ve skupině neměli nikoho se slabým srdcem, jelikož bych se asi bál, aby to s tím dotyčným nešvihlo. Pomalu jsme tak postupovali kupředu a okolo nás se to hemžilo Skaveny, kteří pokud už na vás rovnou neskočili, tak minimálně se kolem vás prohnali a tak abyste o nich nevěděli a nezapomněli se o vás otřít. Naše cesta nás nakonec dovedla až k onomu zvonu, kde byl unesen jeden člen výpravy.

Klik pro zvětšení (Zažili jsme Total War: Warhammer II na vlastní kůži)

Samozřejmě my jsme neohroženě postupovali v před až do temných hlubin budovy. Nic pro lidi se závratí, jelikož ochozy byli poměrně úzké a schody bych nenazval zrovna důvěryhodnými. Dostali jsme se následně až do útrob, kde se nacházel warpový krystal. Dostalo se nám malé přednášky, po které jsme opět museli vystoupit do vyšších pater a pokračovat k tomu asi nejdůležitějšímu.

„Skaveni jsou prohnaná rasa, ačkoliv na pohled slabí, opak je pravdou“

A co je to nejdůležitější? Přece možnost zahrát si. Obrovská místnost zaplněná počítači a jen pro nás. Úplně jsem si vzpomněl na Lan párty, které jsme před lety pořádali s přáteli… akorát toto bylo poněkud masivnější. Dostala se nám možnost hrát za Skaveny, což asi nikoho nepřekvapí. Zkusit jsme mohli jak přednastavené bitvy, tak též i něco z kampaně. Směle jsme zasedli, podepsali pár papírů a vrhli se na samotné hraní.

Skaveni jako rasa je poměrně unikátní, jelikož jejich města jsou v ruinách a pro ostatní národy tak v podstatě neviditelná, dokud se nerozhodnou ruiny prozkoumat. Skaveni taky, jak jsme zvyklí, mají svoji unikátní vlastnost a mimo jiné i podmínky pro výhru. Vaše města a armády budou ovlivňovány jídlem, neboli unikátní Skavenskou technikou. Je asi jasné že nedostatek pro vás nebude mít zrovna blahodárné přínosy, jako třeba záporný pořádek ve městech, negativní růst a samozřejmě menší odměny z rabování měst. Samozřejmě s dostatkem jídla vás čekají pouze pozitivní bonusy. Jako Skaven, vaším cílem je sbírat warpové kameny a dokončit rituály k výhře v kampani.

Skaveni jsou velmi zajímavý národ, co se týče jednotek. Jejich pěchota je celkem solidní, velice užiteční jsou vrhači otrávených granátů či warpoví kouzelníci. Samozřejmě jejich top jednotky jako Abomination vás krásou asi neoslní, nicméně, nedesignované jsou majestátně a svůj úkol v bitvě plní bravurně. Nicméně tyto jednotky a další si rozebereme více někdy jindy.

Jak se pomalu náš výlet blížil ke konci, čekala nás ještě poslední věc a tou byl rozhovor s vývojáři. Na ten se můžete podívat níže a jsem si jistý, že poskytne určitě několik velmi zajímavých informací. Tímto tak končil náš výlet do světa Skavenů a vy se můžete podívat do galerie a na přiložená videa.


CGwillWin