Pár střípků z MP k novému CoD

Pár střípků z MP k novému CoD
10:11, 10.08.2017

Beta pro letošní Call of Duty: WWII se blíží a na těšenost stoupá stále výše. Ne málo k tomu přispívá i to, že Gameinformer má hru jako cover story zářijového čísla. Díky němu se na internet dostalo několik střípků, které zase trochu poodhalují tajemství, které si na nás Sledgehammer games připravili. Hned pár věcí naznačil nový trailer právě k tomu Gameinformeru.

Tam můžeme v letmých záběrech zahlédnout naprostou klasiku PPSH. Mimo jiné také záběr potvrzuje, že levelování zbraní zůstává a pravděpodobně bude odemykat attachementy. Bystřejší také odhalili, že v jednu chvíli nabídne hra k sebrání Type 100, což byla japonská zbraň z druhé světové, a to poprvé ukazuje cokoliv japonského ve hře. Třetí podstatný záběr je na zbrusu novou mapu, která bude pravděpodobně zasazená na Gibraltar. Je to více úrovňová mapa.

Další porce infa, kterou přináší server CharlieIntel (první místo kam jít pro info o CoD) je o Headquaters. Tento sociální prostor, kde se bude pohybovat spousta hráčů najednou bude obsahovat různé prvky. O firing range a 1na1 pitu už víme déle. Nově jsme se dozvěděli, že zde budou náhodné události, které budou třeba vyžadovat bránit HQ před leteckým náletem. Zároveň Sledgehammer počítají s přidáváním "sezónních" témat do HQ (Vánoce?...).

V rámci HQ budou moci plnit lidé také denní a týdenní úkoly. Jejich plnění bude zvyšovat hráčův social rank a čím vyšší social rank tím lepší předměty z RNG balíčků (Supply Drops). V těch balíčcích nadále platí, že jsou pouze kosmetické předměty a varianty zbraní. Stále opakují, že tam nebudou lepší varianty zbraní jako v jejich předchozí hře AW. Pod těmi variantami zbraní si lze představit nějaké luxusní provedení. Třeba StG44 s vyobrazením železného kříže. Nebo jiným materiálem provedenou pažbu. Či nějakou ornament zbraň, kterou by měl generál ve vitríně své kanceláře. Stále platí, že chtějí zachovat autenticitu WWII, a přitom přinést dost lootu, který lidé budou chtít. Uvidíme, moc se jim věřit nedá (růžové helmy ftw!).

Zajímavá bude také sociální interakce právě k získání Social ranku. Podle všeho budou moci vaši kamarádi a ostatní hráči v HQ sledovat, jak otvíráte své Supply Drops a pokochat se tím jaké předměty dostanete. Což v principu znamená, že si člověk naběhne na pěkný výsměch, kolik Common předmětů v jednom balíčku lze nalézt ;) Tohle hromadné otvírání zvedá prý Social rank a ostatní také za sledování získávají něco. Dále půjde přímo v HQ sledovat streamy a turnaje. Což byla funkce už ve stávajících CoD hrách přímo v menu.

A poslední věc se týká Divisions. Ty jsou novým pohledem na Perky a tvorbu hráčova loadoutu. Každá z pěti divizí bude mít svůj rank a budeme ji moci levelovat. Tím budeme odemykat unikátní kosmetické předměty pro postavu a prý je velice snadno rozlišitelné ke které divizi příslušný voják patří. Finální rank divize odemkne unikátní zbraň pro tu příslušnou divizi (používat ji pak jde i pod jinou divizí).

Vypadá to, že kosmetických možností bude opravdu hodně a doufejme, že to bude Activision stačit k tomu, aby uspokojila své hamižné potřeby z mikrotransakcí. Systém kosmetických věcí funguje skvěle v Overwatch a rozhodně není třeba přidávat nové zbraně ovlivňující hru pod RNG zeď. To se děje v Black Ops 3 a jedná se o nejméně férový systém, který aktuálně je. Získat zbraň je téměř nemožné.

Ještě na závěr. Všichni, kdo se zúčastní Private Bety obdrží při vydání hry tzv. Combat Pack. V něm bude exkluzivní helma a calling card.


DALŠÍ

CGwillWin