recenze
Nioh - Defiant Honor

Nioh - Defiant Honor - recenze
Nioh - Defiant Honor - recenze
14:53, 04.08.2017

Koei Tecmo je určite rado, že nenechalo komplikovaný vývoj akčnej RPG Nioh napospas svojmu osudu prípadného nedokončenia a pomocou skúseného štúdia Team Ninja dali svetu niečo unikátne a originálne zároveň. Toto všetko sa však stalo takmer pred pol rokom a ako vidíte, ešte dnes sa Nioh objavuje v našej sekcii recenzií a to hneď tretíkrát. Dostáva totižto predposledné veľké DLC s názvom Defiant Honor a nás silno zaujímalo, či sa jeho kvalita posunie vyššie od Dragon of the North alebo sa stane úplný opak.

Nioh - Defiant Honor je zástupca druhého dôvodu, prečo vlastniť Season Pass k základnej hre.

Klik pro zvětšení (Nioh - Defiant Honor - recenze )

Tentokrát sa hlavný hrdina William presúva na honosný zámok v Osake a do jeho priľahlého okolia, ktoré číta komplikovanú horu plnú chodieb a samozrejme motiváciu ísť všade nielen hlavnou cestou. Asi nie je vôbec nutné opakovať, že investíciou necelých desať dolárov sa dostanete hlavne do rozšírenia obsahu pre už rozbehnutý New Game + modus, čiže ak sa len začínate zoznamovať s touto temnou fantasy akciou, tak si toto DLC nechajte ako vôbec posledné, inak vás samozrejme do neho hra ani nepustí. Celkovo je možné si tak rozvetviť hru na ďalšie tri menšie mapy, ktoré sú značne prešpikované obsahom a na každom rohu čaká nejaká tá výzva, čo bolo vždy alfou a omegou hrateľnosti u tejto značky. Kto to z mojej kvetnatej reči nepochopil, tak jednoducho budete stále môcť zomierať a tým pádom mať pocit, že hráte a nie sa len presúvate od jednej mŕtvej duši k druhej.

Motivácia tu nechýba a to je dôležité, zvlášť u hier ako Nioh, či toľkokrát skloňovaný Dark Souls.

Klik pro zvětšení (Nioh - Defiant Honor - recenze )

Nosným bodom spomínanej motivácie sú logicky nepriatelia, bez ktorých by Nioh nebol tým za čo som mu svojho času dal maximálnu možnú známku. Defiant Honor vám odomkne sadu nových súperov a nebezpečných nepriateľov. Medzi nimi by sme mohli vybrať napríklad krvilačné psy o rozmeroch drevenej chatky na Šumave, otrhaných samurajov s hrdzavými katanami alebo neľútostných mágov, ktorých si pustiť k telu nebude len tak jednoduché. Každú oblasť potom reprezentuje klasický boss s odlišným prístupom na likvidáciu a aj keď samozrejme môžete povedať, že už nie sú na vašej úrovni (ak idete Nioh nonstop od vydania), avšak stále minimálne potešia oko po stránke dizajnu. Spájajú v sebe japonskú kultúru s elementárnou aurou hororu a temnoty. Pre niekoho tak môžu byť nechutní a pre iných zase bizarní, je to ľubovoľné, ale oslovia každého, čo prikladá dôraz a potrebu existencie titulu ako je Nioh.

To, čo mňa osobne oslovovalo u základnej dejovej linky, už potom DLC nedokážu vôbec naplniť.

Klik pro zvětšení (Nioh - Defiant Honor - recenze )

Spomínal som to už pri Dragon of the North a zopakujem to aj v tomto prípade. Príbeh jednoznačne nenaplňuje kvality základu a to je aspekt, ktorý sa v konečnom dôsledku aj odrazí na percentách. Poďme však na príjemnejšie veci, do akých určite radím nové zbrane. Tie prešli jemnou úpravou techniky a mechaniky používania. Napríklad taká Tonfa v dvojitom prevedení je schopná rýchlosťou poraziť akéhokoľvek konkurenta v danej triede a verím, že sa táto voľba stane populárna u väčšiny hráčov a to ako v klasickej tak aj pri PVP forme. Kto by mal dojem, že je pre neho už Nioh prechádzka ružovou záhradou, tak opäť môže skúsiť vyššiu náročnosť po spustení New Game +++, čo ale samozrejme vyžaduje reálne prejdenie špecifickou cestou. Z osobného pohľadu niečo, čo pre mňa absolútne nie je reálne, ale verím, že vo svete je veľa jedincov, kto si takzvanú "Way of the Demon" dajú s prstom v nose a potom doslova zožerú aj tieto DLC. Tak či onak, čas u Nioh sa opäť navýšil a aj keď mne osobne zase nesadol scenár, reč je tu o desiatich dolároch, ktoré vášho interaktívneho miláčika nakŕmia a dajú vám zase dôvod sa s ním trošku pohrať.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Sony Czech.

Klik pro zvětšení (Nioh - Defiant Honor - recenze )

Recenzovaná verze: PS4

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Nioh - Defiant Honor - recenze )

SKVĚLÉ
86%
CZECHGAMER
O prst lepšie než minulé rozšírenie a stále dôvod neopustiť tento svet krutých výziev

CGwillWin