Vyšlo Fortnite, ale chcete za něj platit?

Vyšlo Fortnite, ale chcete za něj platit?
08:12, 26.07.2017

Dlouho to téhle hře trvalo, než se dostala ven. Fortnite bylo oznámeno už v roce 2011, tehdy ještě s přispěním Cliffa Bleszinského, který pracoval pro Epic. Pak bylo docela ticho a až letos se vynořila hra zpět na povrch. Hra kombinuje budování pevností s obranou proti vlnám monster. Postavy mohou mít různé třídy a velkou roli hraje i crafting předmětů. Lidé, co hráli, tak vypichují, jak dobré jsou budovací mechaniky ve hře a zajímavost charakterů. Jenže já mám s hrou velký problém.

To, že vyšla tento týden je ok. Ale ona vyšla jako Early Access (i když na PlayStationu nic takového není), což znamená, že ještě není dokončena a vlastně probíhá testování. Na tom by nebylo nic špatného, dělají to i jiné hry. Problém však je v tom, že nyní za hru musíte zaplatit. Za rozpracovanou verzi. Stále ok, že? Ale až za rok bude hra otestovaná k finálnímu releasu, tak bude free to play - tedy úplně celá zdarma.

A teď mi řekněte, jestli tohle je ok? Bývaly doby, kdy vývojáři museli platit lidem za testování. Nyní jak by řekl Bohuš "Nová doba", hráči musí zaplatit tvůrcům, aby jim otestovali hru. Ať se na to dívám z jakékoliv strany, furt nedokážu vysvětlit rozumný důvod proč bych tenhle systém měl vzít jako něco dobrého.


DALŠÍ

CGwillWin