hw
SONY oficiálne o konzole PlayStation 5

SONY oficiálne o konzole PlayStation 5
18:32, 25.06.2017

Ak by ste sa chceli zahrať na nejakého Michaela Pachtera a trošku začať prorokovať, kedy by mala tunajšia konzolová scéna pretočiť hodiny na ďalší cyklus, nedostali by sme sa rádovo na roky za číslovku tri. Aj keď už minulá generácia naznačila veľkú rozpoltenosť medzi filozofiou troch veľkých firiem (SONY, Microsoft a Nintendo) a každý si tak trošku išiel svoj vlastný časový úsek, tak veľa odborníkov sa jalo nás ubezpečovať, že konzole tak ako ich poznáme končia a budúcnosť je v modulárnom svete podporenom digitálnou distribúciou.

Do určitej miery sa samozrejme nemýlili, keďže konzole dnes už v dvoch prípadoch ponúkajú alebo budú ponúkať oddelený výkon na tej istej báze hier (PlayStation 4 PRO a Xbox One X), avšak minimálne SONY nemá chuť začať ako prvá evolúciu a ukončiť definitívne radové číslovanie či produkciu nových HW strojov. A určite treba pripomenúť aj Nintendo, ktoré naopak skúša spojiť obrovskú priepasť medzi segmentom handheldov a domácich konzol.

Aktuálne sa ale oficiálnym kanálom ozvalo potvrdenie prác na stroji s označením PlayStation 5, ktorý spomenul Shawn Layden zo SONY. Logicky neurčil žiadne dátumy a klasicky udal ešte veľkú časovú rezervu, než si budeme môcť skočiť do obchodu pre svoju PS5. Shawn takisto vyviedol z omylu ľudí, ktorým nedá spať podpora PS4 PRO a čakajú, že časom sa exkluzívne hry od SONY budú dať hrať len cez PRO. Nič také sa podľa neho nestane a nemajú sa majitelia klasických verzií báť.


DALŠÍ

CGwillWin