Taliani skúmali dopad hrania na mužský penis

Taliani skúmali dopad hrania na mužský penis
10:25, 21.06.2017

Dnešná vedecká komunita to má skutočne ťažké. Za tie roky pokroku na prahu medicíny či techniky, sa už skúmalo všeličo zaujímavé a to jak z bizarného uhla pohľadu tak toho serióznejšieho. Stále je tu ale priestor na novinky aj v tomto ponímaní a jednu si dnes v krátkosti priblížime. Server The Server of Sexual Medicine totižto uviedol zaujímavú štúdiu, ktorá sa zaoberá dopadom hrania videohier na mužské libido a sex všeobecne.

Vedci z talianska (už toto spojenie mňa neskutočne baví a kde inde by mohli podobné veci skúmať než práve v Taliansku?) sledovali takmer 600 respondentov, ktorým dali zacieľ hrať aktívne videohry a následne sa pochváliť so svojím sexuálnym napätím (čítaj ako erekciu či predčasnú ejakuláciu). Vzorka čítala vek od 15 do 50 rokov a celý experiment sa udial ešte v roku 2014. Počas štyroch týždňov sa im evidentne dostavili zaujímavé výsledky aj keď časť mužov vykázala chybné predpoklady a nemohli byť zaradený do štatistiky. 287 hráčov si užívalo v priemere jednu hodinu denne hranie a preukázalo sa, že toto malo dopad na zníženie ich predčasnej ejakulácie v časovej ose počas sexu. Vedci to pripisujú napätiu či stresu, ktorým sa hráči počas hrania vystavovali. Zbytok nevykázal žiadne neobvyklé zmeny voči svojmu bežnému životu.

Celý test prebehol online a anonymne, čo môže skresľovať celkové výsledky. Ak je však teória vedcov aspoň v niečom pravdivá, tak hranie môže mať určitý psychologický dopad na náš sexuálny život. Mozog túži byť odmeňovaní, nech už ide o videohru alebo len obdržanie darčeku a tak je možné, že hry ako také do určitého stupňa majú dopad na sexuálne napätie u mužských jedincov. Ako prvý priniesol túto informáciu server Destructoid, ktorý celkom trefne uvádza, že je ďalšia hromada štúdií, ktoré spájajú hranie napríklad s obezitou a tá má dopad na zníženie sexuálneho napätia, čo je vedecky dokázaný fakt. Nemôžeme teda jednoznačne povedať, že nejaký rozbor respondentov zo sociálnych sietí je odrazom skutočných faktov avšak verím, že vás minimálne ich snaha pobavila. Možno si čoskoro na sebe všimnete nejakých dôkazov o tom, že hry vo vás budia túžby po živočíšnom správaní.


DALŠÍ

CGwillWin