preview
Black the Fall

Black the Fall - preview
Black the Fall - preview
11:05, 23.06.2017

Nie je to ešte ani rok, čo som sa tu rozplýval nad originalitou a nádhernou atmosférou hry Inside od Playdead. Kvality tejto indie záležitosti som poistil najlepším hodnotením vôbec, ktorých som minulý rok zase neudelil nejako moc. Kto by to bol povedal, že niečo podobné si zopakujem v podobnom scenári aj tohto roku a to vďaka prekvapivému a neočakávanému projektu Black the Fall.

Klik pro zvětšení (Black the Fall - preview)

Rumunské štúdio Sand Sailor sa totižto dokázalo svojou logickou 2,5 adventúrkou dostať až do povedomia slávneho giganta pod vlajkou Square Enix a ich originalita s nezameniteľným artom sa už budúci mesiac, konkrétne 11. 7. 2017, dostane na trh pre PC a next-gen platformy. Než sa tak stane a vy si budete môcť prečítať našu recenziu, dáme si dnes menší súhrn preview verzie, z ktorej som mal možnosť ochutnať pár hodín kvalitnej zábavy.

Klik pro zvětšení (Black the Fall - preview)

Black the Fall je a nie je Inside. Jeho základy príbehu sú postavené na podobnom scenári utopistickej rasy pod útlakom prospechárov, avšak v jeho prípade sa v hre objavujú nám dobre známe symboly neslávnej histórie komunizmu a teda ponúka dávno premlčanú históriu. Hlavný hrdina, ktorý sa rozhodne vymaniť z mechanickej nadvlády a nefigurovať v pláne diktátorov ako nejaká batéria a pracovná sila, sa jedného dňa vytrhne zo "stáda" a dá sa na útek. Spoločne si tak v akejsi polovičnej plošinovke s 3D efektmi pozadia a zmeny scenérie prejdeme originálnym vidiekom či industriálnou zónou a autori nezabudli ani na vyobrazenie toho najhoršieho, čo si len s nejakým totalitným režimom viete predstaviť.

Užil som si 14 unikátnych kapitol, ktoré poháňal fungujúci engine s krásnym umeleckým artom (zmes čiernej, šedej a červenej) a akonáhle sa preview verzia skončila v tom najlepšom, okamžite som vedel, že toto bude jednoducho ďalšia indie bomba, ktorú musím hrať a mať! Logické elementy striedali jednoduchšie s náročnejšími hádankami a dokonca som dospel do bodu, kedy som si márne škrabal svoju šišku a skúšal nájsť ten správny postup, ktorým by som dal zabudnúť na tú desiatku násilných smrtí hlavného hrdinu. Ruka v ruke s príjemnou hrateľnosťou a túžbou vidieť viac ide aj hudobný sprievod, ktorý je správne ladený do temných tónov. Táto hra sa nesnaží nič kopírovať a berie si z Inside to najlepšie, plus prihadzuje niečo naviac. Nechcem prezrádzať, každopádne na riešenie problémov tu nebudete sami a je možné využiť aj mechanických kamarátov, čo riešenie prekážok ešte viac komplikuje.

Klik pro zvětšení (Black the Fall - preview)

Ostaňte naladení a čoskoro čakajte aj plnohodnotný test cenami ovenčeného Black the Fall.

Za poskytnutí hry na preview děkujeme společnosti Kartridge.uk

Klik pro zvětšení (Black the Fall - preview)

Testovaná verze: PC

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Black the Fall - preview)


CGwillWin