IO Interactive je opět nezávislým studiem

IO Interactive je opět nezávislým studiem
17:20, 16.06.2017

Ohledně toho jak to bude s IO Interactive a jejich nejznámější sérií Hitman panují zvěsti už nějakou dobu, ale ode dneška máme jasno, po třinácti letech od koupě Eidosem (následně Square Enixem) se dánské studio opět stává nezávislým a ponechává si všechna práva na značku Hitman. Na blogu společnosti to napsal Hakan Abrak (tenhle Dán asi vikingské předky mít nebude). O tom jestli se jim bez okovů korporátu bude dařit lépe těžko spekulovat, ale na druhou stranu si třeba budou moci dovolit originálnější a zajímavější projekty, což by nám v dnešní unifikované době určitě nevadilo.

Ne, že bychom neměli rádi 47ku, to ne! Už jenom tím, že bychom to řekli bychom se mohli dostat na jeho seznam obětí, ale co si budeme povídat, chtěli bychom od nich vidět i něco nového. Kane & Lynch byla IP se slušným potenciálem ačkoliv všichni víme, že nakonec to nedopadlo úplně podle našich očekávání a místo vychlazeného pivka jsme dostali teplý gambáč s plivancem, ale důležité je nevzdávat se a třeba se do třetice zadaří, žejo

Osobně bych ale preferoval, aby zvážili pokračování Freedom Fighters, jedné z mých nejoblíbenějších her vůbec. Skvělá atmosféra, (na svou dobu) cool mechaniky a boj skupinek partyzánů proti ruskému utlačovateli, to bylo zkrátka něco co si zaslouží pokračování (a ta hudba, ta hudba!). Tak doufáme, že se klukům z IO povede dobře i bez velkého konglomerátu za zády a že nás v budoucnosti příjemně překvapí.

DALŠÍ

CGwillWin