Je Far Cry 5 až příliš provokativní?

Je Far Cry 5 až příliš provokativní?
23:07, 30.05.2017

Far Cry 5 nám nedávno přišlo s teaserem, který následoval plnohodnotný teaser. Ve videích i dalších zdrojích se potvrdilo, že šestý díl Far Cry série se bude odehrávat po pravěkém Primal opět v současnosti, a sice mezi horami, řekami a loukami západoamerického státu Montana. Vžijete se do postavy nástupce místního šerifa, a dostáváte za úkol zatknout Jacoba – hlavu extremistického náboženského kultu sídlícího,, a tak trochu vládnoucího v tomto kraji. To asi mluví za vše – pro každého, kdo hrál předchozí díly Far Cry stačí znát hlavní postavu, hlavního záporáka a místo dění – zbytek si takový hráč dokáže domyslet.

Nápad je to skvělý, vpustit dění dalšího Far Cry na americký venkov, zapojit problematiku náboženských kultů, nechat vás rybařit nebo létat letadlem (potvrzené aktivity) a podobně. Na internetu se ale začaly množit diskuze o tom, že americká vláda by přece šílenosti, jaké se ve hře budou odehrávat nedopustila. Na opuštěných ostrovech ze trojky, nebo v zapadlé zemičce v Himalájích by to ještě šlo, ale hromadné vyvražďování farem, svištění v autech a letadlech po loukách za střelby z kulometu – to není zrovna něco, co by americká vláda trpěla.

Klik pro zvětšení (Je Far Cry 5 až příliš provokativní?)

Ubisoft se ale nechal slyšet, že je pro ně důležité dodržet to, co v sérii udržují – odehrává se v odlehlých místech s vlastní samosprávou. Fanaticky náboženské kulty jsou prý sice problém, o kterém se na venkově šušká po hospodách, a federální policie by mu měla věnovat pozornost, ale pořád ještě nejsou něčím, co by stálo za plnou pozornost vlády.

Klik pro zvětšení (Je Far Cry 5 až příliš provokativní?)

Taky dodal, že celý příběh bude veden tak, aby bylo uvěřitelné, že se všechno tohle stihlo za tak krátkou dobu v Americe odehrát. Web HardcoreGamer se UbiSoftu ptal, jestli není trochu nešťastné, umisťovat Far Cry 5 do ameriky rovna teď, po nástupu Trumpa na post prezidenta. Prý nešlo o žádnou provokaci, nýbrž s čistým úmyslem o shodu náhod. Vývoj pětky totiž začal dlouho předtím, než bylo jasné, kdo bude prezidentem.

Klik pro zvětšení (Je Far Cry 5 až příliš provokativní?)

Kontroverznost prý nikdy nebyla v plánu, takže špitání o provokacích může v klidu vyšumět. Vy se zatím s námi můžete těšit na vydání 27. února 2018 pro PC, XBOX One a PS4.


DALŠÍ

CGwillWin