Take 2 sa darí, ukázali čísla a chcú obnoviť svoju staršiu sériu

Take 2 sa darí, ukázali čísla a chcú obnoviť svoju staršiu sériu
08:57, 24.05.2017

Americká spoločnosť Take-Two Interactive, sa momentálne môže usmievať o niečo širšie než inokedy. Aspoň toto vyplýva z ich aktuálneho zverejnenia finančnej správy ziskov za posledný rok, čoho výsledkom je nárast tržieb o 1.8 miliardy dolárov.

Určite vás bude zaujímať, že polovicu z tejto sumy zabezpečil digitálny predaj. Ich najslávnejšia licencia v podobe Grand Theft Auto sa v piatej časti dokázala dostať do obchodov v počte 80 miliónov kusov! Tento údaj ich radí takmer na samotnú špičku predajnosti, aj keď samozrejme v súčasnosti stále kraľuje fenomenálny Minecraft, ktorý sa už dostal na všetky platformy a tak má určité výhody. Česká Mafia (teda čo do pôvodu) sa dokázala vo svojej tretej časti, aj cez zlú kvalitu, dostať na hranicu 5 miliónov kusov, čo je určite pozitívne minimálne pre sériu ako takú a dáva to nádej na prípadné pokračovanie.

Zaujímavo rovnako znie informácia, že už budúci rok nám Take 2 hodí na trh návrat ich veľkej značky, ktorá tu už dlhší čas nebola a niekomu vraj chýbala. Môže ísť samozrejme jak o nový Bioshock tak aj napríklad Borderlands. K ohláseniu by malo dôjsť ešte tento rok, avšak nie počas E3 v Los Angeles.


DALŠÍ

CGwillWin