Tvůrci Fable pracují na RPG sandboxu Kynseed

Tvůrci Fable pracují na RPG sandboxu Kynseed
19:22, 14.05.2017

Řekni kde ty kytky jsou....joo, když Lionhead ohlásil konec své činnosti, nepotěšilo to snad nikoho. Ačkoliv poslední hry z jejich produkce byly takřka jen odleskem bývalé slávy, stále se jednalo o dobré hry a popravdě jsem rád, že s Fable: The Journey to skončilo, protože kdoví s čím by ještě Peter Molyneux přišel. Nicméně Lionhead nebyl pouze božský Peter, ale i spousta dalších makáčů, jejichž jména nám sice nic moc neřeknou, ale bez nich by hry nebyly takové jaké jsou.

Klik pro zvětšení (Tvůrci Fable pracují na RPG sandboxu Kynseed)

A dva z nich se rozhodli, že zkusí na základním nápadu Fable postavit novou hru. Takže dámy a pánové, přichází Kynseed, aneb Fable v pixelartu. Základní premisa je podobná, vaše akce ovlivňují celý svět kolem vás, ten se však mění i sám o sobě, střídají se roční období, nastávají eventy, lidé kolem vás stárnou a postupem času i umírají. Roky svého života dokonce můžete vyměnit za unikátní předměty od kohosi jménem Mr Fairweather, takže například obětujete své dětství, ale dostanete krabičku, která nutí draky tancovat. Celkem dobrej deal, když já vyměnil své dětství za průměrný skill v Dotě.

Hra je momentálně ve vývoji a autoři by rádi získali nějaké prašule pomocí Kickstarterové kampaně, ve které si řekli o 30k liber. Zatím se jim podařilo získat dvě třetiny a mají ještě 19 dní do konce, takže věřím, že dobrá věc se podaří, protože Kynseed vypadá věru zajímavě a dokonce si můžete stáhnout funkční prototyp a hru si vyzkoušet. Dokonce se titulu mají objevit bytosti ze říše Fae, takže fanoušci Kronik Královraha by měli zpozornět (ač to může být jenom náhoda, ale každopádně autorům jsem poslal dotaz :)).

DALŠÍ

CGwillWin