Podporte dokument o dokonalej FPS

Podporte dokument o dokonalej FPS
08:20, 30.04.2017

Za tých dvadsať rokov, čo existuje herná adaptácia Golden Eye z univerza britského agenta 007, bolo už miliónkrát povedané o aký skvost toho času išlo a rovnako o aký kult sa za touto exkluzívnou Nintendo 64 akciou vytvoril. Osem miliónov predaných kópií na hru z roku 1997 vygenerovalo neuveriteľný zisk 25 miliónov dolárov, čím sa "Zlaté oko" stalo nesmrteľným dielom, aké je nutné chrániť. Ja sám túto hru považujem za čistú FPS esenciu dokonalosti a preto rád vidím, že stále existuje veľa mne podobných, ktorým nevadí ani v dnešnej dobe, dvadsať rokov od vydania, stále pripomínať túto hru hier.

V tomto duchu by som vám rád predstavil dokument GoldenEra, ktorý pripravuje austrálska spoločnosť Rollercoaster Films, a ktorý aktuálne skúša vybrať dostatok financií na dokončenie prostredníctvom Indiegogo kampane. Cieľom mladých filmárov je prezentovať dopad Zlatého Oka na herný priemysel a hlavne jeho citovú viazanosť na milióny hráčov po celom svete, ktorý buď vyrastali po boku hry ako takej alebo, boli súčasťou jej existencie v neskoršom období.

Autori dokumentu poskytnú rozhovori s časťou vývojárov pôvodného RARE a samozrejme aj popredných novinárov (IGN, Kotaku, GameSpot a Good Game), ktorým nieje táto legendárna FPS z N64 nijako cudzia. Z videa nižšie je možné badať nadšenie a profesionalitu, avšak obávam sa, že samotná kampaň úspešná nebude. Doteraz sa vybralo len cez dve tisícky dolárov a to ostáva do konca 14 dní, počas ktorých sa asi nedokáže vyzbierať $85,000. Tak či onak verím, že autorov to nijako neodradí a nájdu nakoniec cestu ako svoj projekt dostať medzi ľudí.


DALŠÍ

CGwillWin