Sparc: vytvořilo CCP nový sport ve VR?

Sparc: vytvořilo CCP nový sport ve VR?
12:00, 22.03.2017

Sparc je první hrou od islandského studia CCP, která není zasazena do světa EVE online. CCP je pro Island něco jako národní poklad a stejně tak jejich hra EVE online. Proto nejeden člověk zadumaně pozvedl obočí, když CCP ohlásilo novou hru pro VR, která nejen že není ze světa EVE, ale také se spíše jedná o sportovní hru pod názvem Sparc.

Sparc je totiž tak zvaná full body VR hra, kde stojíte tváří v tvář protihráči a vrháte po sobě virtuální míč. Ten se odráží od stěn či podlahy a tak dává hře i nějaký příznak taktiky. Na obranu vám slouží menší štít, kterým můžete na vás letící projektil odrazit. Trochu se člověk nemůže neubránit pocitu, že nějakou inspiraci autoři možná čerpali v Tronu.

CCP se vyjádřilo k tomuto projektu tak, že nechtěli pouze přepracovat stávající hry do VR, nýbrž s určitým nadhledem navrhly vlastní nový sport pro VR, ve kterém hráči zapojí nejen své ruce, ale celé tělo.

Sparc bude dostupný pro PlayStation VR, HTC Vive a Oculus Rift. Jak to celé vypadá si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

DALŠÍ

CGwillWin