recenze
Battlefield 1 - They Shall Not Pass

Battlefield 1 - They Shall Not Pass - recenze
Battlefield 1 - They Shall Not Pass - recenze
16:11, 18.03.2017

Nejnovější Battlefield 1 jak je nám známo se přesunul do období první světové války, té která měla ukončit všechny války, ale neukončila nic. Zprostředkovává nám, ruku na srdce trochu arkádově, hrůzy a velké války, která jako první zachvátila téměř celý svět. Nyní se nám naskytla možnost podívat se na její rozšíření s podtitulem They Shall Not Pass. Jak si toto rozšíření vede se vám pokusím přiblížit na následujících řádcích.


Je libo žabí stehýnko

Toto rozšíření se zaměřuje na zapojení francouzských jednotek v tomto konfliktu. Obsah nám tak přidává hned několik zajímavých novinek. Jednak jsou to samozřejmě francouzské ozbrojené jednotky, dále zde najdeme 4 nové mapy: Verdun Heights, Soissons, Fort de Vaux a Rupture. Také zbraně dostaly malý přídavek. Můžeme se tak těšit na 6 nových pušek a 4 zbraně na blízko a mimo jiné i herní mód Frontlines.

Nové mapy jsou vcelku podařené a určitě si v nich každý najde to svoje. Osobně jsem měl nejraději Verdun Heights, ačkoliv mě stála i několik minut či hodin života. Tato mapa opravdu dává za vděk zákopové válce a ukazuje, jak si DICE dává záležet na designu levelů.

Soissons obrovskou a otevřenou mapou kde si na své přijdou snipeři, jelikož se jedna o relativně plochý terén a pohyb či velké útoky jsou zde mnohdy obrovským masakrem. Volný pohyb je tu prostě poněkud problematický.

Rupture je podobná Soissons, ale tentokrát máte k dispozici lepší rozmístění zákopů a tak pokud nemáte tým plný opilých jedinců, kteří trpí hrdinskými sklony a pocitem nezranitelnosti, nemusíte se bát vyhlazení půlky týmu při postupu.

Poslední je Fort de Vaux, která naopak nabízí stísněné prostory a tak na řadu přijdou automatické zbraně, granáty a znalost mapy. Nebudu ani vykládat kolikrát jsem umřel díky šikovně schovaným nepřátelům za rohem.

Klik pro zvětšení (Battlefield 1 - They Shall Not Pass - recenze)

Nové hračky a Frontlines

Jak jsem zmínil dříve, do rukou se vám dostane také několik nových zbraní. Musím uznat, že tyto zbraně nejsou ani zbytečné ani nijak OP. DICE si dali záležet na tom, aby nenarušily herní balanc a to se jim zatím daří.

Čekají vás Ribeyrolles 1918, RSC 1917, Lebel Model 1886, Chauchat, Sjögren Inertial a MLE 1903 Extended. V boji na blízko oceníte okovanou palici s trny, upravený zákopový nůž nebo Trench Fleur a s elitní třídou budete nahánět hrůzu přepadovou palici. Mimo to nové vozidla a stacionární zbraň, houfnice na vás čekají a užijete si s nimi spoustu legrace.

Co se týče nového módu Frontlines, je to z mého pohledu takový mišmaš, který buď budete milovat, nebo nenávidět. Důvodem proč tomu tak bude je, že celý tento mód se dá v podstatě rozhodnout již v několika prvních minutách. V tomto módu totiž je vždy aktivní pouze jeden bod a o něj soupeříte, jakmile jej jedna strana získá, postupuje se k dalšímu aktivnímu bodu. Celé je to závislé na rychlosti a hybného momentu celého týmu. Protiútoky nejsou vůbec jednoduché a to zcela z prostého důvodu, čímž je velikost map.

Verdikt

They Shall Not Pass je povedené rozšíření. Nabízí solidní porci obsahu a novinek, které vás budou dlouho držet připoutané k židli a monitoru. Ačkoliv nový mód si asi nezíská každého, osobně se si myslím, že je pěknou ukázkou pocitu radosti a někdy beznaděje nehledě na to jak moc se snažíte. Jediné zklamání je asi v absenci singlplayeru, nedočkáte se žádných nových válečných příběhů.

SKVĚLÉ
80%
CZECHGAMER
Povedené rozšíření, ačkoliv ne každému sedne nový mód Frontlines. Škoda že chybí nové válečné příběhy.

Za poskytnutí hry k recenzi děkujeme Electronic Arts

Klik pro zvětšení (Battlefield 1 - They Shall Not Pass - recenze)


CGwillWin