Quake Champions - jak to bude s placením?

Quake Champions - jak to bude s placením?
20:41, 12.03.2017

Ačkoliv ten správný hype train se jménem Quake Champions ještě nepřijel, nové informace ohledně této potencionální pecky prosakují do světa se slušnou kadencí. Poměrně zajímavou novinku přinesl server Polygon, který vyzpovídal kreativního ředitele Tima Willitse z id Software a zjistil jak to bude s prachama. Všichni víme, že Quake Live si můžete zahrát na Steamu zadarmiko, takže otázka, jak to bude s placením u Champions, je relevantní.

Hra bude v základu opět zadarmo, ovšem pouze s jedním šampiónem - Rangerem. S tím si budete moct užít hru jak dlouho budete chtít a v případě, že vás nebude bavit, můžete si koupit jiného (což trochu připomíná obchodní model League of Legends) případně si pořídit kompletní balík postav a tím si hru defacto zakoupit. Jednotliví šampióni budou mít různé skilly, ale neměli by být lepší, než základní Ranger, spíš má jít o systém ala kámen-nůžky-papír. Samozřejmě je jasné, že pokud to se hrou budete myslet vážně, koupě šampionů vás nemine. Ve hře bude i virtuální měna "Favor", kterou budete dostávat za předvedené výkony a za niž bude možné si šampiony na omezenou dobu zapůjčit a trochu přičichnout k tomu co by vás čekalo, kdybyste se rozhodli podpořit autory koupí.



Všichni hráči budou soutěžit ve stejných žebříčcích a budou mít k dispozici stejné mapy, což rozhodně hodnotím kladně. Důvod, proč id vybral tento obchodní model, je samozřejmě snaha o to, aby se hra dostala k co největšímu počtu hráčů a každý si ji mohl ozkoušet než si jí pořídí. Jelikož je Quake jedno z nejoblíbenějších FPS sérií (i u nás v redakci) tak se o prodeje nebojíme a na hru se už teď těšíme a vy se můžete pdoívat na trailer představující šampionku Nyx (Nyx, Nyx, Nyx, Nyx...(Dota 2 reference:))).

DALŠÍ

CGwillWin