Overwatch nejlepší hrou roku 2016 dle vývojářů. Cenu si odnesl i No Man's Sky

Overwatch nejlepší hrou roku 2016 dle vývojářů. Cenu si odnesl i No Man's Sky
18:04, 02.03.2017

Včera se vyhlašovaly již tradiční ceny Game Developer's Choice Awards 2017 (anketa, ve které hlasují vývojáři), které byly letos součástí konference vývojářů v San Franciscu. Nejlepší hrou roku se nakonec v ostré konkurenci stala multiplayerová lavina dnešních dnů Overwatch, které tímto gratulujeme, protože GDC Awards jsou ve světě bedlivě sledovány a mají svou váhu. V nominaci na nejlepší hru roku bylo dále Uncharted 4, Inside, Dishonored 2 a Firewatch.

Klik pro zvětšení (Overwatch nejlepší hrou roku 2016 dle vývojářů. Cenu si odnesl i No Man's Sky)

Dvě ceny si odneslo duchovní pokračování Limba Inside (v naší recenzi hra získala absolutorium, když byla charakterizována jediným slovem Masterpiece - čtěte ZDE), které zabodovalo v kategoriích nejlepší zvuk a nejlepší výtvarná stránka. Zmíněný No Man's Sky (recenze ZDE) získal cenu za inovaci. No, dejme tomu.

Cenu za nejlepší debut získalo studio Campo Snatch za hru Firewatch, nejlepší design vyhrál opět Overwatch. Nejlepší mobilní/handheldovou hrou se stalo Pokémon GO (nelžete, že jste to taky nehráli) a cenu za nejlepší příběh získala opět hra Firewatch. Nejlepší technologii předvedlo Uncharted 4 a nejlepší hrou pro VR systém se stal simulátor práce Job Simulator: The 2050 Archives. Zajímavostí je, že cenu diváků si odnesl Battlefield 1. Souhlasíte s vývojáři?


DALŠÍ

CGwillWin