Co odemykají Amiibo v Zeldě?

Co odemykají Amiibo v Zeldě?
13:56, 22.02.2017

Spousta světových novinářů už obdrželo pěkně velký balíček od Nintenda. Tam kromě samotné konzole a příslušenství, jsou také nějaké ty Amiibo figurky a hra The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Pokud se ptáte, proč tu nemáme další videa jak tito lidé hrají na Switchi. Odpověď je jednoduchá - nesmí. Aktuálně všichni tito novináři a youtubeři mohli na videích ukázat pouze nerozbalenou krabici.

Více nám ukáží zítra, kdy padá embargo na preview samotné konzole (recenze bude moci být až 1.3.) a v pátek padne preview embargo na Zeldu (recenze budou až 2.3.). Pokud jste nedočkaví tak z evropských postav na herní scéně to můžeme čekat od sympaťáka Arekkz Gaming a také Alex z NintendoLife už svůj balíček dostal. Stejně tak jej dostal kanál GameXplain. Ten na to jde však od lesa a když může ukazovat jen krabičky, tak je prozkoumá do detailu. V tomto článku se mrkneme jak to vypadá s Amiibo k Zeldě.

Amiibo Guardiana odemkne zdá se speciální šípy, jednu truhlu a dvě blíže nespecifikované zbraně. Figurka Bokoblina odemkne také truhlu a dvě zbraně. Link na koni odemkne opět truhlu, meč a sedlo. Zda sedlo umožňuje nějaké věci navíc (místo v inventáři) není známe, třeba jde jen o kosmetickou záležitost. Figurka Zeldy odemkne kromě truhly ještě štít se známým erbem Hylian. No a nakonec postavička Linka zase truhlu a nový luk.

Samozřejmě to jsou pouze z obrázků vyčtené informace a netuší se jak to ve hře bude reálně fungovat. Zatím to vypadá, že díky Amiibo figurce dostaneme přístup k některým věcem dříve, než je běžný hráč najde v herním světě. Je to špatně či dobře? Z mého pohledu je to "lepší" způsob než je ve hrách běžný. Ano Nintendo se nám vyvíjí. Zelda dostane Season Pass a Amiibo dávají výhodu skoro jak hnusné mikrotransakce. Kde jsou sakra tradice Nintendo??? To se dá říci, že je jeden pohled. Druhý pohled je, že tady za ty "mikrotransakční" peníze dostáváte fyzickou sběratelskou figurku. Což je samo o sobě asi tak o 1000% větší hodnota, než když jste odkázání gambling systému, který vám vrátí z truhly tři obrázky a kamufláže, když chcete novou zbraň. Takže za mě, naprosto v pohodě. Nejsou to věci, kvůli kterým bych si figurku koupil, ale příjemný bonus, když člověk figurky chce.


DALŠÍ

CGwillWin