HearthStone čeká zemětřesení: Opouští nás Ragnaros a další!

HearthStone čeká zemětřesení: Opouští nás Ragnaros a další!
21:16, 16.02.2017

Jak možná víte, loni potkalo karetní hru od Blizzardu to, co všechny sběratelské karetní hry musí potkat - rotace karet. Jednoduše jde o to, že karty ze starých setů se odrotují ze standardní hry a zapojí se z nových expanzí. Protože se nám pomalu chýlí Rok Krakena ke konci a na svou šanci čeká Rok Mamuta, ruku v ruce s ním přichází opravdu velké změny v celé hře.

Klik pro zvětšení (HearthStone čeká zemětřesení: Opouští nás Ragnaros a další!)

Předně se ze standardní hry budou poroučet karty z expanzí Blackrock Mountain (31 karet, kompletní seznam ZDE), dále The Grand Tournament (132 karet, kompletní seznam ZDE) a také League of Explorers (45 karet, kompletní seznam ZDE). Nepouští nás samozřejmě úplně, pořád karty z těchto expanzí můžete využívat ve formátu Wild.

Ale to nejsou (bohužel, bohudík) jediné karty, které odrotují ze Standardu! Poputují tam některé ikonické karty ze základní verze. Blizzard to vysvětluje tím, že všechny následující karty jsou využívání velice často a chtějí jejich odstraněním zvýšit variabilitu hry. Tyto karty se také dostanou do Síně slávy (Hall of Fame). Pojďme si je projít a uronit nad nimi slzu, protože s námi byly již od bety HearthStone: Azure Drake, Sylvanas Windrunner a Ragnaros the Firelord.

Klik pro zvětšení (HearthStone čeká zemětřesení: Opouští nás Ragnaros a další!)

Klik pro zvětšení (HearthStone čeká zemětřesení: Opouští nás Ragnaros a další!)

Slzu ronit nebudeme (zřejmě) nad kartami Ice Lance, Power Overwhelming a Conceal. Důležité upozornění! Karty nemusíte rozebírat na dust. Blizzard jej majitelům zmíněných karet dá zdarma. Takže pokud máte třeba zlatého Ragnarose, dostanete za něj 3200 dustu za nic. Nechte si ho. Je to šampion Síně slávy. To samé samozřejmě platí i o ostatních kartách.

Klik pro zvětšení (HearthStone čeká zemětřesení: Opouští nás Ragnaros a další!)

Další velká změna se týká ročního cyklu karet. Letos nás čeká neuvěřitelných 390 nových karet! 130 karet na začátku Roku Mamuta, dalších 130 uprostřed no a zbytek na konci. Doposud se střídaly velké expanze a menší, tzv. Adventure packy. Proč tato změna? No, Blizzardu se předně líbí koncept příběhu v Adventure packs, takže se tyhle dva formáty spojí de facto v jeden. Vždycky vyjde nový set a k tomu navíc singleplayerové mise, které pomohou nasát svět Azerothu (WarCraft). Tyto mise budou příběhové a budou poodhalovat pozadí nových karet. Video ohledně cyklů:

Na formát Wild se samozřejmě nezapomene. Blizzard chce tento formát (jde o formát, kde můžete využít naprosto všechny karty za celou dobu vydání HearthStone, tedy i třeba hned z prvního Naxxramasu a především i zmíněné karty výše) podpořit trochu více. Přece jen v Roce Krakena byl trochu mimo hlavní pozornost. Při spuštění další expanze karet je v plánu spuštění Heroic Tavern Brawlu, který by měl sednout jako prdel na hrnec právě Wild formátu a který otestuje hráčovy dovednosti, který může využít libovolné karty v kombinaci. Blizzard by také rád spolupracoval se třetími stranami ohledně turnajů ve formátu Wild! Což zní na papíře pěkně, ale přednost zcela určitě zůstane u Standardu.

Určitě musíme také zmínit denní odměny od Blizzardu. Před první expanzí budou vývojáři při denním přihlášení do hry dávat jako odměnu dust, goldy, balíčky a prý mají připravená i nějaká překvapení. Čeká nás také nový skin pro hrdinu, tentokrát se dočká Rogue, a bude jím Maiev Shadowsong. Pro její získání bude stačit vyhrát pouhých 10 her ve Standardu nebo Casualu poté, co vyjde první nová expanze.

Tak, co říkáte na změny? Docela masakr, ne?

DALŠÍ

CGwillWin