hw
recenze
Razer Naga Chroma

Razer Naga Chroma - recenze
Razer Naga Chroma - recenze
08:45, 03.02.2017

Společnost Razer patří mezi největší a nejúspěšnější firmy na poli herního příslušenství. Její výrobky jsou známé vysokou kvalitou, za kterou si Razer nechává náležitě zaplatit. Dnes se v recenzi podíváme na herní myš Razer Naga Chroma, která je navržena především pro hráče MMO her.

Design

Už při pohledu na celé balení je zřejmé, že se jedná o prémiový produkt. Krabička s odnímatelnou přední částí je kompletně popsána funkcemi a vlastnostmi výrobku, který je schován v průhledné plastové fólii. V příslušenství se kromě samotné myši a příručky nachází ještě dvojice samolepek s logem Razeru a krátký vzkaz od ředitele společnosti.

Samotná myš působí na první pohled decentním dojmem. Vše je příjemně zaobleno a nikde nevyčnívají ostré hrany jako v případě některých jiných herních myší. Právě díky velice povedené ergonomii padne Naga Chroma přesně do ruky. Jako člověka, který předtím používal myš s užším profilem, mě velmi překvapila především přesně vytvarovaná pozice pro prsteník. Povrch myši tvoří matný plast, díky kterému ruka neklouže a myš nezachytává prach ani nečistoty.

Klik pro zvětšení (Razer Naga Chroma - recenze)

Na myši se nachází až těžko uvěřitelných 19 tlačítek. Hned 12 z nich přitom najdeme po levé straně na pozici palce a poslouží především při hraní MMO her. Ze zbylých tlačítek se sluší zmínit ještě v mém případě hojně používaný regulátor DPI a rolovací kolečko, které lze naklánět i do stran. Vysokou přesnost při hraní zajišťuje laserový 5G senzor, jenž umí vykouzlit impozantní rozlišení až 16000 DPI. Ke změně DPI slouží již zmíněná dvojice tlačítek uprostřed myši. Pochvalu rovněž zaslouží opletený kabel s pozlacenou koncovkou a nadstandardní délkou 2,1 m.

Všechny barvy světa

Ty opravdu zajímavé funkce myši Razer Naga Chroma ale odkrývá až software Razer Synapse, který se nainstaluje po prvním zapojení myši do USB. Program vám umožní vytvářet profily, ve kterých přiřazujete jednotlivým tlačítkům funkce, které za normálních okolností obstarává klávesnice. S hotovým profilem lze poté spárovat jakoukoli hru a vyhnout se tak zdlouhavému nastavování přímo v menu.

Klik pro zvětšení (Razer Naga Chroma - recenze)

Pokud stejně jako já rádi slaďujete své herní periferie do jedné barvy, tak určitě oceníte možnost zvolit si libovolnou barvu podsvícení. Razer šel ale ještě dál a nabízí jednotlivě volit barvy pro boční tlačítka, rolovací kolečko i logo. Nastavit lze dokonce i míru svítivosti.

Hodnocení

Síla myši Razer Naga Chroma tkví v její komplexnosti. Nejen že se jedná o nejlepší volbu pro MMO hráče, kteří se budou spokojeně rochnit ve všech možnostech nabízených devatenácti tlačítky. Díky kvalitnímu dílenskému zpracování a vynikající ergonomii naprosto bez problémů poslouží i hráčům, kteří o MMO žánr ani nezavadili.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Razer.

Klik pro zvětšení (Razer Naga Chroma - recenze)



CGwillWin