hw
Ryzen pro Scorpio je více méně jistota?

Ryzen pro Scorpio je více méně jistota?
13:01, 09.01.2017

Zatímco fanoušci PC očekávají, co AMD předvede se svými novými procesory na technologii Ryzen (CPU) a Vega (GPU), a hltají nové informace o nich. Tak fanoušci Xbox One zase absolutně netuší, co bude pohánět "mýtický" Project Scorpio. Microsoft s přišel velmi brzo a prakticky nic se o něm neví.

Na veletrhu CES však stánek AMD trochu napověděl i když nesmí. V části stánku, kde byl prezentovaný právě Ryzen, měli také kousek reklamy, která se právě týkala Xbox Project Scorpio. Na dotaz přítomných zástupců jednoho Xbox zaměřeného webu řekli, že ta reklama tam má důvod, ale nesmí o něm mluvit. To tak nějak napovídá, že téměř jistě, bude nový Xbox poháněn něčím z této nové technologie AMD.

A teď je otázka co všechno to znamená. Microsoft už od začátku hlásá velkých 4TFlops jako výkon "škorpiona" a jako jedinou 4K konzoli. Ryzen je za tímto účelem postaven, aby dokázal 4K a hezky pracoval s VR. Jenže co s původním Xbox One? Ten výkonnostní skok je obrovský, to je jedna věc. Ale jiná technologie procesorů? To už je trošku silnější káva. Konkurence u Sony to udělala pouze tak, že stávající "Jaguar" čip na boostovala živou vodou a vytáhla z něj pěkný výkon v oblasti GPU pro PS4Pro. Ale v principu je to ten samý kus hardware. Ale tady bychom mohli mít velmi odlišný Xbox One s Jaguarem a vedle Project Scorpio s Ryzenem? Inu, čeká nás zajímavý rok a už se nemůžu dočkat, až Microsoft vyndá karty na stůl.


DALŠÍ

CGwillWin