Dokument o Doomu od Noclip

Dokument o Doomu od Noclip
10:46, 13.12.2016

Danny O'Dwyer je zajímavý autor. Herní novinář, který pracoval pro GameSpot, ale rozhodl se zaměřit na jinou dráhu herního žurnalisty. Letos v září spustil nový projekt, který je plně placený přes crowdfundingovou platformu Patreon. Projekt se jmenuje Noclip a jedná se o "videoherní dokumenty".

Už první dokument o Rocket League je extrémně zajímavý. Když slyšíte lidi, kteří zasvětili 10 let práci na hře a vůbec netušili jestli prorazí. Lidé, kteří zažili propadák jejich hry a museli zase pracovat externě na cizích hrách a budovat novou hru. Rozhodně doporučuji shlédnout dokument o Rocket League.

Nyní je na řadě druhý dokument a ten si bere na paškál velkou věc. Jedná se o sérii Doom. Pro velkou část mé generace je Doom (a Wolfenstein 3D) naprosto definujícím zážitkem, který ukázal, že hry nebudou jen hopsačky. ID Software definovali FPS žánr. Ale ačkoliv šlo o legendy žánru, přišli také těžší časy. Zrušený Doom 4, který byl pejorativně označován Call of Doom. Převzetí Zenimaxem a zbrusu nový Doom. To vše se dozvíte v prvním díle dokumentu z rozhovorů s tvůrci. Pokud vás tedy zajímá víc než jen samotné hraní. Dejte Noclip šanci, Danny je opravdu zajímavý tvůrce.


DALŠÍ

CGwillWin