Mafia III zatím extrémně strádá

Mafia III zatím extrémně strádá
15:12, 31.10.2016

Velice nepotěšující zpráva minimálně pro vývojáře. Mafia III byla jednou z nejočekávanějších her tohoto podzimu a po vzoru prvních dvou dílů na ni byl vytvořen veliký tlak, neboť předešlé díly jsou dodnes skvělé hry.

Hodně toho ale ve výsledku bylo špatně. Grafika neoslnila, umělá inteligence je vysloveně tragická až směšná, celé to působilo a stále působí jako titul, který se vydal ve stádiu nějaké alphy verze. Příběh je sice na solidní úrovni, ale nepokryje všechny ty chybky, co se našly (a beztak ještě najdou).

Všechno se to samozřejmě podepisuje na prodejích hry, které jsou - podle všeho - zatím extrémně slabé. Necelý měsíc po vydání se Mafia III nedočkala mety 1 miliónu prodaných kusů, což je špatné, protože první měsíc až dva jsou pro každou hru nejzásadnější z hlediska prodejů. Kolik Mafia III stála, není známo, ale podle informací by se muselo prodat něco okolo 8 miliónů kopií, aby si na sebe vydělala. Ve výsledku by hra stála nějakých 480 miliónů dolarů (8 miliónů kopií * $60), což není dvakrát pravděpodobné - i GTA V stálo skoro polovinu a v mnoha ohledech Mafii předčí.

A i kdyby by bylo potřeba prodat minimálně 4 milióny kopií, s neprodaným miliónem je jasné, že tohle není dobrá pozice, ve které se hra nachází - budeme-li uvažovat o tom, že 2K zamýšlelo časem i čtvrté pokračování. 2K ani Hangar 13 se k těmto informacím zatím nevyjádřily.


DALŠÍ

CGwillWin