Uwe Boll končí ve filmovém průmyslu

Uwe Boll končí ve filmovém průmyslu
14:37, 27.10.2016

Ano, končí. Slavný Uwe Boll končí ve filmovém průmyslu a bude se věnovat své restauraci ve Vancouveru. Co k tomu říct. Třicetkrát hurá? Konečně jsme se dočkali? Každý to vidí jinak, nicméně troufnu si říct, že mnoha lidem se ulevilo.

Bollova kariéra přinesla do filmového světa často adaptace her, kvůli čemuž je tak nenáviděným mužem. Nutno podotknout, že se nejednalo o skvělé filmy. Co se herních předloh týče, Boll stvořil například Postal nebo Far Cry, ale natočil třeba taky Blubberellu (obézní poloupírku vraždící nácky), Auschwitz (pokus o drama z druhé světové války), Assault on Wall Street (docela podařená střílečka s Dominicem Purcellem) anebo trilogii Rampage, která je o asociálním Billovi, jenž se jednoho dne rozhodl jít zastřelit pár lidí.

Se značkou Rampage se táhne kauza, kdy Boll několikrát zkoušel vybrat peníze přes crowdfunding, ale nepovedlo se mu to, načež všechny poslal do prdele. Nějakým způsobem se mu podařilo peníze nakonec sehnat a třetí Rampage s podtitulem President Down pošle do světa ještě letos. Poté skončí.

A proč vlastně Boll končí ve filmovém průmyslu? Důvod je prostý - nemá peníze a na filmy s nízkým rozpočtem už nejsou pro něj. "Udělal jsem za svůj život několik filmů, nemůžu si ve svém věku dovolit točit levnější a levnější filmy. Je to hanba. Rád bych dál dělal filmy, ale už to není finančně výdělečné."

Mimo to Boll dodal, že filmový trh je mrtvý. Na DVD a Blu-ray kopiích již nelze vydělat, jelikož trh s nimi za poslední tři roky uvadl o nějakých 80 procent. Kvůli tomu se dál nemůže věnovat svému koníčku.

DALŠÍ

CGwillWin