YouTube Gaming LIVE odstartovalo první show

YouTube Gaming LIVE odstartovalo první show
08:18, 30.09.2016

YouTube Gaming se rozrůstá. Nejdříve nabídlo streamovací alternativu k Twitch a nyní spouští zbrusu nový projekt. YouTube Gaming LIVE se má stát každotýdenní živou show. Ano přesně tak živou. Žádný předtočený podcast nebo předtočená show. Tohle je na živo. A k něčemu takovému potřebujete pořádného moderátora a tady je to hra na jistotu. Geoff Keighley už je hodně známý. V poslední době je hlavně tváří Video Game Awards a mimo jiné je jejich producent. V minulosti se nastartoval v už mrtvém GameTrailers.

Právě Geoff má v herní žurnalistice silné jméno takže se dá zaručit přísun zajímavých hostů. Jak se mu to podaří udržet laťku je samozřejmě otázka na další díly této show, ale první díl odstartoval v celkem našlapaném stylu. První přenos navštívili samotní zakladatelé Respawn Entertainment a přinesli sebou Titanfall 2. Poprvé se představila hra v single režimu a velmi solidně. První ukázka mi skoro připomněla klasické vylodění v Normandii z prvních her, které pánové Zampella a West vytvořili.

Dále je v show také vidět Dishonored 2 a Gears of War 4 opět s hosty. Mimo jiné také Troy Baker jako "nejslavnější" herní dabér se zastavil a předvedl svůj skill na maximum. A jelikož je to show, kterou zastřešuje YouTube tak se tam mihnou i slavné tváře herního youtubingu. Jedna z prvních "megahvězd" youtube iJustine. Nadeshot, který kdysi dávno řádil v kompetitivním Call of Duty a nyní se věnuje spíše youtubingu, protože na pro hraní už je "starý". A dokonce přijde i Angry Joe a přinese trošku "hejtu" na Square Enix a jeho mikrotransakce. To vše nabité v hodině a půl show. Mimo jiné pro ty jež sledovali v přímém přenosu (pro nás špatné hodiny něco jako finál Kanadského poháru) byla show i mírně interaktivní. Pomocí hlasovací stránky šlo mírně ovlivňovat části show, skoro jako kdysi "Sváťa Kuřátko". Jak říkám start se velice povedl, ale až další díly ukáží zda taková show má naději fungovat.

Samotná show začíná cca v 29 minutě vide níže, předtím jsou jen nějaké výplňové kvízy.

DALŠÍ

CGwillWin