hw
speciál
Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900

Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900
Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900
08:57, 24.09.2016

Být hráčem je v současné době skvělé. Za posledních pár let udělaly hry obří pokrok. Na těch největších hrách pracují stovky lidí a vydavatelé za ně utrácí miliony dolarů. Pro nás hráče to pak znamená detailní, krásnou grafiku, skvělé animace, špičkový dabing a ozvučení. Za takto propracovaný a hezký zážitek si ale hry řeknou o kvalitní hardware, který je přivede k životu v tom nejlepším světle.



Spousta skvělých her už vyšla a další, v mnoha případech ještě lepší, se teprve chystají. Ještě v tomto roce si budeme moci zahrát očekávané pecky, jako jsou Battlefield 1, Mafia 3, Watch Dogs 2 či třeba Forza Horizon 3 (první plnohodnotná Forza hra pro počítače) a samozřejmě celá řada dalších. Abyste si mohli užít perfektní grafické detaily s dostatkem snímků za sekundu (FPS), potřebujete kvalitní a výkonný stroj. Třeba herní desktop Lenovo Ideacentre Y900.

Klik pro zvětšení (Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900)

Lenovo Ideacentre Y900 je zkrátka mašina postavená bez kompromisů pro maximální zážitek ze současných a nadcházejících her. Jako procesor je použit moderní Intel Core i7-6700K běžící na frekvenci 4 GHz (zvládne se sám přetaktovat až na 4,2 GHz). Tomuto kousku křemíku dech jen tak nedojde. Ani když ho zaměstnáte hrou s velkým světem, jako budou Mafia 3 či hackerské Watch Dogs 2.

Ruku v ruce s výkonným procesorem jde grafická karta. NVIDIA GeForce GTX 980 stále patří mezi nejvýkonnější karty, které lze sehnat. Třeba v Battlefield 1 vám bez problému vykreslí vysoké grafické detaily s vysokým rozlišením, aby byl pocit z virtuální 1. světové války co nejlepší. Úspěšný Zaklínač 3: Divoký hon je stále považován za jedno z nejlepších RPG, navíc s úchvatnou grafikou. Také v tomto příběhu vám GeForce GTX 980 zajistí krásné a plynulé dobrodružství.

Klik pro zvětšení (Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900)

Výkonný procesor Intel Core i7 a grafiku NVIDIA GeForce GTX 980 doplňuje ještě 32 GB rychlé operační paměti DDR4. Na počítači můžete hravě nechávat otevřené programy (včetně žroutů paměti, jako jsou Photoshop nebo Chrome) a pořád bude dostatek volného místa pro hraní. Jako hlavní disk je v počítači rychlé 256GB SSD, díky kterému systém startuje v rekordních časech, to samé platí o načítání her a programů. Na ostatní data je přichystán 2TB SSHD disk (pevný disk doplněný o vyrovnávací flash paměť pro vyšší výkon).

Jak sami vidíte, výkonu je dostatek i pro nejnáročnější herní pecky, včetně těch, které se teprve chystají vtrhnout do herního světa. Lenovo Ideacentre Y900 se nezalekne ani virtuální reality. Všeobecně se jako minimum pro návštěvu virtuálních světů udává procesor Intel Core i5 s grafickou kartou GeForce GTX 970. Počítač má s Intel Core i7 a o řád vyšší grafickou kartou GeForce GTX 980 více než dostatek výkonu, aby vás mohl přenést do virtuální reality.

Klik pro zvětšení (Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900)

Samotná skříň a její design dávají tušit, že Ideacentre Y900 není pouze obyčejný stolní počítač. Design skříně jen tak nezapadne mezi ostatní a navíc je doplněn o červené podsvícení a průhlednou bočnici. Stroj si přímo říká o vystavení na vašem herním stole. Na přední straně jsou umístěny čtyři USB 3.0 konektory a dvojice audio konektorů pro sluchátka a mikrofon. Tyto často používané porty nemusíte hledat ve vždy hůře dostupné zadní části skříně.

Ideacentre Y900 má pro dnešní hry výkonu hromadu, ale co když za několik let nebude na ty náročné stačit? Výrobce myslel na snadný upgrade. Pro otevření skříně a výměnu grafické karty či přidání dalšího disku nepotřebujete žádné nářadí. Vše lze provést snadno a rychle. Díky velikosti skříně se navíc nemusíte bát, že by nebylo místo. V budoucnu můžete snadno zdvojnásobit operační paměť na šílených 64 GB či přidat druhou NVIDIA GeForce GTX 980 a o výkon opět nebude nouze. Při údržbě počítače zase potěší dvojice vyjímatelných prachových filtrů. Vaše herní stanice bude pořád ve skvělé kondici. Zkrátka minimální údržba a maximální čas na hraní.

Klik pro zvětšení (Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900)

Tělo počítače Ideacentre Y900 dále ukrývá Blu-ray mechaniku, rychlou Wi-Fi se standardem ac (samozřejmostí je tradiční gigabitová síťovka pro kabel) či konektory pro 7.1 kanálový prostorový zvuk. Kromě herní stanice může počítač plnit rovněž roli té multimediální.

Lenovo Ideacentre Y900 představuje ideální volbu, pokud si chcete maximálně vychutnat všechny herní pecky, aniž byste museli řešit další věci okolo. Počítač navíc naběhne v rámci několika sekund, možná se ani nestihnete rozmyslet, jakou hru si zahrát, a počítač už bude plně připraven vám ji pustit.


CGwillWin