Chris Metzen opouští Blizzard

Chris Metzen opouští Blizzard
08:33, 14.09.2016

Dlouholetý veterán Chris Metzen se rozhodl, že opustí Blizzard Entertainment. Studio kam před více jak dvaceti lety nastoupil jako animátor a pracoval na prvním Warcraftu. Později se výrazně zapsal do tvoření světa pro Diablo a StarCraft, kde psal příběhy a scénáře pro tyto světy. Mimo jiné svůj hlas propůjčil nejedné postavě právě z her Blizzardu (třeba Thrall z WoWka).

Takže Chris se rozhodl ve svých 42 letech odejít. Na rozdíl od jiných kolegů jež studio opustili nezakládá nějaké nové, třeba menší. Jednoduše se chce věnovat rodině a zvolnit. Sám přiznal, že to pro něho bude velká změna a nebude jednoduché odejít od světů, které pomáhal tvořit a miluje. Ale je si jist tím, že tyto světy jsou v dobrých rukách a Blizzard jako studio je nyní velice energizované. Speciálně tento rok to byla velká jízda. Vydání Legion a Overwatch. Navíc po dlouhých letech dostali do kin Warcraft film.

Nezbývá než Chrisovi popřát hezký "důchod" a ať si ho užívá co může. V Blizzardu pomohl vzniknout příběhům, které miliony fanoušků zbožňují.


DALŠÍ

CGwillWin