Česká hra Other Inside míří do Greenlightu

Česká hra Other Inside míří do Greenlightu
12:00, 02.09.2016

Dnes se na svou cestu kampaní v rámci Steam Greenlight vydává nová česká hra. Other Inside je titul od malého studia nadšenců, kteří tvoří hru ve svém volném čase. Programátor David Konečný a grafik Jiří Gerat mají vlastní studio Vicious Mime a pochází z Olomouce. Pravděpodobně nebude náhodou, že zvolili tento název studia a jejich první hra má v hlavní roli postavu mima.

Klik pro zvětšení (Česká hra Other Inside míří do Greenlightu)

Ve hře, která je v logickou plošinovkou, se budeme snažit pomoci zoufalému mimovi vybavit si důležitou vzpomínku. Během toho bude cestovat zvláštním psychedelickým světem plným hádanek a k jejich řešení bude třeba použít důvtip. Protože vše bude řešeno pomocí pantomimických triků, takže "virtuální" laso nebo neviditelná zeď? Rozhodně zajímavý nápad. To vše v ručně kreslené 2D grafice.

Zde je to co říkají sami tvůrci o své hře:

"Other Inside je hra o jednom mimovi. Je to hra o jeho životních rozhodnutích a jejich následcích. Je to příběh o vzpomínání na nejzásadnější momenty vlastního života. Hráč má možnost za mima rozhodovat, čímž definuje jak jeho osobnost, tak i minulé a budoucí události. To vše v pokřiveném světě stvořeném z mimových vlastních vzpomínek. Celou hrou se táhne hrozivý stín tvořený nejen minulostí, ale hlavně tíhou nevratných rozhodnutí a výčitek.

Hra je cestou za poznáním sebe sama, během níž náš mim naráží na řadu překážek – logických rébusů – které musí překonat s pomocí pantomimy. K tomu mu slouží schopnost používat předměty, které ve skutečnosti neexistují; dokáže také vytvářet imaginární stěny a manipulovat se vzdálenými objekty pomocí pantomimického lasa."

Hra zatím míří pouze na PC právě v rámci Steam Greenlight. Autoři však nezkrývají cíle, že by časem hru rádi dostali i na Linux a Mac. Později třeba i na herní konzole. Pokud tedy vlastníte PC a Other Inside vás zaujalo. Můžete skočit třeba na jejich Facebook stránku nebo rovnou do Steam Greenlight, kde by hra měla být už nyní dostupná.

Klik pro zvětšení (Česká hra Other Inside míří do Greenlightu)

DALŠÍ

CGwillWin