CD Projektu se daří, Galaxy se rozšíří a Gwent bude velký

CD Projektu se daří, Galaxy se rozšíří a Gwent bude velký
12:36, 29.08.2016

Polský CD Projekt vydal své výsledky za Q2 2016 a na sdílel mnoho zajímavého. Jejich odhady byly překročeny o 32% a nyní má celá společnost hodnotu 24 miliard Kč. Celkový příjem tvořil v Q2 skoro 2 miliardy Kč a z toho dělá čistý zisk asi 840 milionů Kč. Jejich plán je v období mezi 2016 a 2019 vytvořit čistý zisk nějakých 3,8 miliard Kč. A mají k tomu našlápnuto dobře, od začátku roku stoupla hodnota akcií o 67%.

A nyní k těm novinkám, které připravují. Jelikož CD Projekt vlastní také GOG a k tomu je jejich vlastní launcher (PC) GOG Galaxy, tak se dost novinek týká také těchto dvou. GOG Galaxy funguje dobře a skrz něj se prodalo dost přídavků k Witcher 3. Proto GOG Galaxy bude rozšířeno a od nynějška dále bude zajišťovat i online podporu pro budoucí tituly CD Projektu RED. Což znamená, že na něm poběží už online pro Gwent.

Na Gwentu již pracuje 100 lidí a kompletní marketingový tým. CD Projekt RED připraví Gwent pro e-sport. Vývoj hry stojí asi 90 milionů Kč kvartálně. Aktuálně není v plánu přinést Gwent i na mobilní platformy ačkoliv CD Projekt má mobilní trh rád. Předpoklad vydání finální verze je několik měsíců po spuštění betaverze.


DALŠÍ

CGwillWin