hw
speciál
Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak

Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak
Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak
20:38, 23.08.2016

Mezi hráči se často říká, že na pořádné hraní prostě potřebujete stolní počítač a notebook je jen taková hračka, když nevyžadujete vysoké detaily ve hrách. Predator 17 X přichází, aby tento mýtus zlikvidoval jednou provždy.

Klik pro zvětšení (Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak)

Existují dvě skupiny hráčů. Jedna si myslí, že na notebooku prostě pořádně nejde hrát, protože chybí výkon. A ta druhá zná notebooky Predator, konkrétně potom

top model Predator 17 X. Procesory a grafické karty urazily za poslední roky dlouhou cestu a hromadu výkonu zvládnou nabídnout v mobilní podobě. Navíc, jak uvidíte později v článku, Predator 17 X se na mobilní grafiku ani spoléhat nemusí.



Vezměme výbavu pěkně popořadě. Uvnitř stylového těla notebooku tepe čtyřjádrový procesor Intel Core i7, přesněji model 6820HK. Výkonnější model budete v nabídce Intelu hledat velmi těžko a to platí i pro oblast stolních počítačů.

Kromě hraní tak můžete provádět všemožné náročné činnosti, aniž by hrozilo, že vás procesor bude brzdit.

Pokud by přece jen už tak vysoký výkon procesoru nestačil, můžete se pustit do taktování. Možná vás po minulých zkušenostech toto slovo vystrašilo. Ale není se čeho bát. Nemusíte se hrabat v BIOSu, přemýšlet, jaký zvolit násobič a pečlivě zkoušet, o kolik frekvenci ještě můžete zvýšit. Vše za vás udělá jednoduchý program Predator Sense. Stačí jednou kliknout a výměnou za trošku více hluku při chlazení dostanete další výkon navíc. Turbo režim dokáže procesor vyhnat až na frekvenci 4 GHz.

Klik pro zvětšení (Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak)

Procesorový výkon jsme probrali, teď je řada na tom grafickém. O krásné detaily, vysoké rozlišení a dostatek FPS se stará Nvidia GeForce GTX 980. Ne, nejde o překlep. Chybějící „M“, které jinak označuje mobilní grafický čip, není chybou. Predator 17 X je zkrátka vybaven stejným čipem, jaký běžně najdete ve stolních počítačích. Volba procesoru a grafické karty také znamená, že je notebook plně připraven na virtuální realitu. Budete tak plně připraveni na revoluční technologii budoucnosti, která zahýbe nejen herním průmyslem.

Také zbytek výbavy si zaslouží pozornost. Operační paměť typu DDR4 o velikosti 32 GB jen horko těžko při používání zapotíte. Kdyby se tak náhodou stalo, tak se stejně nic neděje. Protože Predator 17 X obsahuje ještě velmi rychlý SSD disk o velikosti 512 GB. Doplňuje ho ještě 1TB klasický pevný disk. Na 17,3“ displej se skvělým podáním barev a kontrastem je radost pohledět. Vybrat si můžete tradiční Full HD variantu nebo sáhnout rovnou po 4K displeji (3840 x 2160, 4krát více pixelů než u Full HD).

Klik pro zvětšení (Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak)

Byla by škoda, nezmínit se o designu notebooku. Tak to pojďme napravit, Predator 17 X je dost unikátní kousek a to jedině v dobrém slova smyslu. Z designu přímo dýchá obří výkon, který tělo stroje schovává. Logo na víku a další části jsou podsvícené, aby šlo tento unikátní notebook poznat pěkně na dálku.

Podobně jako s designem si Acer vyhrál s klávesnicí. Jednotlivé klávesy působí při stisku velmi dobře, na levé straně potom máte ještě několik speciálních. Stačí si je nastavit. Klávesnice má zvýrazněné WASD klávesy. RGB podsvícení umí stejný počet barev, jako vaše oči a navíc si můžete nastavit barvu pro každou klávesu zvlášť. Při hraní vám tak mohou svítit jen ty používané, či si důležité můžete „vyznačit“ jinou barvou. Kreativitě se meze nekladou.

Klik pro zvětšení (Acer Predator 17 X: Pro pořádný výkon a přetaktování je potřeba desktop? Ale kdepak)

Konektorová výbava dodržuje vysoký standard nastavený zbytkem

Predator 17 X a nabízí snad vše, co byste si mohli přát. Gigabitová síťová karta od renomované značky Killer se postará o bezproblémové síťové hraní a využít lze také Wi-Fi připojení s rychlým standardem ac. USB 3.0 porty jsou čtyři klasického typu a doplňuje je jeden nový Typ-C s bleskurychlým rozhraním Thunderbolt 3.0. Samozřejmostí je HDMI a DisplayPort. Nesmí chybět ani slot pro zámek Kensington, přece jen takto výkonnou mašinu je třeba udržovat v bezpečí.

Jak jsme mohli vidět výše, Acer Predator 17 X přináší hromadu procesorového a grafického výkonu. Ani zbytek výbavy nezaostává, ba naopak. Jako bonus potom dostanete stylový design, propracovanou klávesnici a jste připraveni na nástup virtuální reality. Ještě pořád si myslíte, „že na notebooku nejde hrát“?

Svého Predatora si můžete ulovit např. na CZC.cz, kde navíc dostanete osobní odběr na pobočce zdarma.


CGwillWin