hw
NX je handheld s možnosťou pripojenia k TV?!

NX je handheld s možnosťou pripojenia k TV?!
16:32, 26.07.2016

A je to tu zase! Po dlhej dobe ticha (čítaj po mesiaci ticha), sa internet zase raz bude na pár dní zabávať najnovším nepotvrdením tvrdením, čo to je ten záhadný kus HW menom Nintendo NX. V tomto prípade to len tak nevyšumí, keďže o najnovšiu porciu špekulácií sa podelil server Eurogamer a dodal, že samotné fakty spájajú názory hneď niekoľkých, od seba nezávislých zdrojov. Keď to napíšete takto tak samozrejme vaša novinka jednak získa čísla a popularitu, pritom pokojne môže ísť zase len o štýl novinárskej kačice tipu, jedna paní rozprávala.

Každopádne podľa faktov, sa NX skutočne skúša o akýsi hybrid medzi domácou konzolou a handheldom s tým, že jeho súčasťou sú dva odnímateľné ovládače. Tie spoločne s telom, ktoré má vlastnú obrazovku, môžete pripojiť k vašej TV a zároveň zase odpojiť a vycestovať s rovnakou hrou von. Celé to má poháňať operačný systém vyvinutý spoločnosťou Nintendo (žiadny upotený Android sa v tomto prípade vraj nekoná), ktorého chod zabezpečuje nVidia Tegra čip. Rumor sa ďalej zamestnáva faktom, že konzola neponúkne vysoký výkon a spätnú kompatibilitu, to všetko je tak nejak logické s ohľadom na jeho koncept ale, hry samotné budú distribuovaná na 32 GB kartách (cartridge). Pôvodne bolo vraj zvažované čisto online sťahovanie ale od toho sa upustilo.

Na plnú prezentáciu sa máme pripraviť koncom roka a to pod heslom: "Zoberte si svoje hry von!" Mne osobne to príde stále mimo, ale čo ja viem že, nakoniec to stále musíme pretrpieť a jednoducho počkať až to všetko padne z úst samotného Nintenda. Je však o čom rozprávať aj naďalej, to je jasné.


DALŠÍ

CGwillWin